„Nagyon szerettem őt” - emlékezés Géczi Istvánra

2018. szeptember 10., hétfő 10:57 | 4 hónapja 7 napja 10 órája 17 perce
Egykori csapattársa, Rákosi Gyula búcsúzik legendás kapusunktól, Géczi Istvántól.
„Nagyon szerettem őt” - emlékezés Géczi Istvánra

Életének 75. évében elhunyt Géczi István, az FTC VVK-győztes csapatának legendás kapusa. Pista bácsira egykori csapattársa, a vele rengeteg sikert ünneplő és számtalan felejthetetlen élményt szerző Rákosi Gyulával emlékeztünk vissza.

- Két napja voltam benn nála, elköszöntem tőle. Kétszer rám mosolygott, és becsukta a szemét, én pedig eljöttem… Nagyon szomorú vagyok, egyre kevesebben vagyunk a VVK-győztes csapatból. Nagyon szerettem őt.

Gyula bácsi arról is beszélt, miért volt különleges kapus Géczi István, és mitől volt rendkívüli az a csapat.

- Nem szeretett gólt kapni. Emlékszem, amikor mégis gólt lőttek neki, Flóri letette a labdát középre, hátrafordult és csípőre tette a kezét. Pista odakiáltotta neki, hogy „jól van, jól van, kaptam egyet, lőjetek elöl kettőt”. Nagyon jó kapus volt, élt a játékkal, minden rezzenésre reagált, irányította a védőket, ha kellett, keményen jött ki, a saját testi épségét sem kímélte. Kiváló csapatunk volt, megnyertük a bajnokságokat, és ahogy a híres mondás is tartja: egy mindenkiért, mindenki egyért küzdött. Mindent megtettünk, hajtottunk, lelkesítettük egymást, és nagyon boldogok voltunk, ha örömet szereztünk a nagy szurkolótáborunknak.