A 93. percig vezettünk, de csak ikszeltünk Újpesten

2019. február 9., szombat 21:24 | 9 napja 20 órája 58 perce
Labdarúgócsapatunk Varga Roland góljával sokáig vezetett az Újpest otthonában, de Simon Krisztián egyenlített az utolsó pillanatban.
A 93. percig vezettünk, de csak ikszeltünk Újpesten

I. félidő

Az első nagy helyzet a mieink előtt adódott a derbin: Gorriaran jobboldali beadását követően Böde került kis híján nagy helyzetbe, de Litauszki szögletre mentett előle. Ebből ugyan nem találtunk be, de így sem kellett sokat várni a Fradi-gólra: a 11. percben Petrjak baloldali beadása után Varga Roland maradt teljesen üresen a hosszún, át is vehette a labdát, majd a léc alá bombázott (0-1).

A következő nagy lehetőséget is mi alakítottuk ki: Varga tartotta meg a labdát, majd passzolt Lovrencsicshez jobbra, ő középre adott, Böde néhány méterről fejelt, Banai bravúrral ütötte ki a labdát a bal alsó elől. Nem sokkal később az Újpest is próbálkozott, de Novothny kapura kotort labdája elakadt a jól helyezkedő Dvaliban. A játékrész utolsó lehetősége Vargáé volt, aki éles szögből lőtt kapura egy 22 méteres szabadrúgást, de Banai visszaért a rövidre.

II. félidő

A második félidő elején a hazaiak kísérleteztek, Nagy Dániel 15 méteres tekerése azonban elkerülte a kaput. Nem késett sokat a válasz: Lovrencsics lőtt jobbról, élesen középre, ott Varga még beletette a lábát a labdába, amely azonban mellé pattant.

Az 59. perben is nagy helyzetbe kerültünk: Gorriaran szöktette magát, majd szépen ívelt a kapu elé a baloldalra, ahonnan az érkező Petrjak a kapu felé fejelt, de a labda elakadt az egyik védőben.

A 74. percben is csak centikre voltunk a második találattól: Varga R. közel 30 méteres szabadrúgása milliméterekkel ment a felső léc fölé. A 76. percben új játékos is debütált együttesünkben: Varga R. helyett Nguen érkezett. A 90. percben próbálkozott is új igazolásunk egy 16 méteres, ballábas lövéssel, de a lapos kísérletet lábbal védte Banai.

Ez pedig sajnos sokba került, a 93. percben ugyanis Simon K. közelről a kapunkba lőtt, így 1-1 lett a vége.

A mieink így is növelték előnyüket a tabellán, a MOL Vidi ugyanis kikapott a Diósgyőrtől, azaz 20 forduló után 9 ponttal vezetjük az NB I-et.

TABELLA ITT


NB I, 20. forduló
Újpest-FTC 1-1 (0-1)
Újpest: Banai - Pauljevic, Litauszki, Ristevski, Burekovic - Onovo, Sankovic - Rácz B. (Zsótér, 64.), Nagy D. (Simon, 86.), Beridze (Nwobodo, 56.) - Novothny
FTC: Dibusz - Lovrencsics, Frimpong, Dvali, Heister - Sigér, Haratin (Leandro, 82.) - Varga (Nguen, 76.), Gorriaran, Petrjak - Böde (Lanzafame, 67.)
Gól: Simon (93.), ill. Varga (11.)