A Bayertől igazoltunk!

2016. augusztus 30., kedd 10:39 | 2 éve 5 hónapja 20 napja 4 órája 50 perce
A Fradiban folytatja pályafutását a Bayer Leverkusen 22 éves dél-koreai támadó középpályása, Ryu Seung-woo. Ő csapatunk első dél-koreai labdarúgója!
A Bayertől igazoltunk!

Labdarúgó-csapatunk kölcsönszerződést kötött a dél-koreai Ryu Seung-woo-val. A Fradi vételi opcióval is rendelkezik. A 22 esztendős játékost a Bundesligában szereplő Bayer Leverkusentől szerezte meg együttesünk.

Ryut elsősorban támadó középpályásként lehet bevetni – irányítóként, árnyékékként, de szélsőként is remek teljesítményre képes. Ezt a nemrég véget ért riói olimpián is bizonyította, ahol mesterhármast szerzett!


Névjegy
Név: Ryu Seung-woo
Születési idő, hely: 1993. december 17., Gimhae (Dél-Korea)
Poszt: támadó középpályás
Magasság, súly: 172 cm., 67 kg.
Korábbi klubjai: JejuUnited (2014), Bayer Leverkusen (2014 – kölcsönben), Bayer Leverkusen (2014-2016), Eintracht Braunschweig (2014/15 – kölcsönben), Arminia Bielefeld (2016 - kölcsönben)

Bemutatás

Kezdetek

Ryu Seung-woo Dél-Koreában, azon belül is Gimhae félmilliós városában született, amely Dél-Kjongszang tartományban található.

Ryu első profi csapata a dél-koreai Jeju United volt, amelyhez 2014-ben csatlakozott. Előtte a Chung-Ang Egyetemre járt, és itt is futballozott. Nem töltött azonban sok időt a Jejunál, mindössze egy hónap után kölcsönvette az ötszörös német bajnok, UEFA Kupa-győztes és BL-döntős Bayer Leverkusen. A gyógyszergyáriak a Borussia Dortmund elől happolták el, egy dortmundi drukker még üdvözlővideót is készített neki – hiába.

Ekkor már nem számított ismeretlen játékosnak. A 2013-as U20-as világbajnokságot például már megjárta a dél-koreai válogatottal. Ryu teljesítményére pedig azonnal több menedzser is felfigyelt. Ez nem is volt meglepő, hiszen már az első, Kuba elleni mérkőzésen győztes gólt szerzett.

Három nappal később a portugálok ellen is remekelt, bombagóljával egyenlített, a meccs vége 2-2 lett, Ryunak ezzel tevékeny szerepe volt abban, hogy nemzeti együttesét a kieséses szakaszba juttassa. A harmadik, Nigéria elleni csoportmérkőzésen még játszott, ám sérülése miatt a nyolcaddöntőben már nem segíthette a koreaiakat, akik Kolumbia ellen búcsúztak is.

Bayer

A Leverkusennél eltöltött első félévében bebizonyította, hogy érdemes komolyabban is befektetni a játékába. Alig volt még a csapatnál, amikor a Heerenveen elleni felkészülési mérkőzésen azonnal eredményes volt. A tavasszal pedig a Bundesligában is bemutatkozhatott a Leverkusennel.

Nem véletlenül nyilatkozta róla akkori csapattársa, Simon Rolfes, a Leverkusen ikonja a következőket: „nagyon intelligensen játszik, jól mozog, és remekül használja ki a területeket”.

Ryu rendkívül agilis játékos, alacsonyan van a súlypontja, így könnyedén tud irányt váltani. A középpálya két szélén, középen irányítóként, valamint árnyékékként is képes remek teljesítményre.

A kölcsönidőszak után a Bayer ki is vásárolta szerződéséből az akkor 21 esztendős játékost, aki profi szerződést kapott.

Kölcsönjátékok

Fejlődése érdekében a következő szezonra kölcsönadták a Bundesliga II-ben szereplő Eintracht Braunshweignek. A német másodosztályban lejátszott 16 mérkőzést, ezeken négy gólt is szerzett. A csapattal a hatodik helyen végeztek, nem sokkal maradtak le a rájátszást jelentő harmadik pozícióról.

A kölcsönszerződés után visszatért a Bayerhez, majd a téli átigazolási időszakban a több játéklehetőség miatt a Bundesliga II-es Arminia Bielefeldhez igazolt kölcsönben. Tavasszal pedig meg is kapta a bizalmat, tíz mérkőzésen lépett pályára a kék-fehéreknél.

Bemutatjuk friss igazolásunkat...

Válogatott

Az U19-es, az U20-as és az U23-as válogatottban is rendszeresen pályára lépett. Az U19-esekkel Ázsia-kupát nyert, az U20-asokkal világbajnokságon járt, míg az U23-asokkal ott volt a nemrég véget ért riói olimpián is – és mindhárom tornán gólt szerzett.

Az olimpiai csoportmérkőzések során kezdőként lépett pályára Mexikó és Fidzsi-szigetek ellen, utóbbinak pedig mesterhármast lőtt, így kiváló formában van. De játszott a németek ellen, és kezdő volt a Honduras-szal szembeni negyeddöntőben is.

Mivel az olimpián – több megengedett túlkorossal - a nemzetek U23-as csapatai indulnak, így hivatalosan még nem lépett pályára a felnőttek között. De ha hasonlóan kiválóan futballozik a mieinknél is, biztos, hogy erre sem kell majd sokat várnia.

Ryu Seung-woo első, exkluzív interjúját a ma 19.15-kor kezdődő Fradi TV-ben láthatják az M4-en!