A legszebb gól

2018. január 11., csütörtök 21:03 | 11 hónapja 7 napja 11 órája 30 perce
Labdarúgónk, Joseph Paintsil Videoton ellen szerzett klasszis találata nyerte az Év gólja szavazást - VIDEÓ!
A legszebb gól

A korábban háromfősre szűkített listán a Ferencváros támadójának Videoton elleni parádés gólja 9749 szavazattal végzett az első helyen. Az Év gólja díjat csütörtök este, a Nemzeti Színházban megrendezett M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál vette át.

„Ez az elismerés mind a klubnak, mind neki óriási dicsőség, főleg, hogy egy 19 éves játékosról van szó. Ez a találat egyértelműen megérdemelte az Év gólja címet. Azt gondolom, hogy számára ez remek kezdet, hiszen most jött Európába egy teljesen más kultúrából, környezetből, így pedig különösen fantasztikus dolog. Reméljük, most már hagyomány lesz, hogy mindig fradista labdarúgóé lesz az év legszebb gólja és ezért mindent megteszünk majd a jövőben is” – mondta Orosz Pál.

Paintsil győzelmével sorozatban másodszor kapta ferencvárosi labdarúgó az elismerést ebben a kategóriában, ugyanis 2017 januárjában Gera Zoltánt díjazták, a válogatott színeiben a franciaországi Európa-bajnokságon Portugália ellen lőtt góljáért. (A tavalyi gáláról készült beszámolónk ITT érhető el.) Két évvel ezelőtt is egy jelenlegi fradista, Priskin Tamás lőtte az Év gólját, azonban akkor még a pozsonyi Slovan játékosaként.

Ghánai középpályásunk a szezonban már megnyert egy szavazást, a FradiMédia ITT kérdezte meg a drukkerek véleményét arról, melyik volt az ősz legszebb Fradi-gólja, akkor is erre a találatra érkezett a legtöbb voks.