A továbbjutás küszöbén

2017. május 7., vasárnap 19:59 | 1 éve 1 hónapja 15 napja 8 órája 36 perce
Az U17-es magyar labdarúgó-válogatott Csonka Andrással a soraiban 1-1-es döntetlent játszott Skóciával a horvátországi Európa-bajnokságon. INTERJÚ!
A továbbjutás küszöbén

A Ferencváros középpályása kezdőként végig játszotta a mérkőzést, míg a kapus, Oroszi István a kispadon ült. Szélesi Zoltán együttese a franciák elleni bravúros győzelem után a továbbjutás szempontjából fontos pontot szerzett a skótok ellen. Csonka András röviden értékelte a találkozót, majd kitért a Feröer elleni, utolsó csoportmeccsre is. Csapatunk ezzel, négy ponttal áll a csoportban, azonos pontszámmal a skótokkal. Következő mérkőzésünket kedden, 16.00-kor játsszuk Feröer ellen.

Hogyan értékelnéd a Skócia elleni mérkőzést?
Csonka András:
Megint rosszul kezdtünk, gólt kaptunk, de aztán sokkal összeszedettebben futballoztunk és megérdemelten egyenlítettünk. Fontos pontot szereztünk a továbbjutásért folytatott harcban.

Mennyire voltál elégedett magaddal az elmúlt két mérkőzésen?
Cs. A.:
A skótok ellen nem annyira éreztem a játékot, de nagyon jól esik, hogy Szélesi Zoltán szövetségi edző bízik bennem, hiszen mindkét meccsen kezdőként kaptam lehetőséget és végig is játszottam. A szakmai stáb mindenkit külön-külön is kielemez, hamarosan személyesen is megtudjuk, hogy kivel mennyire elégedettek.

Téma már csapaton belül a továbbjutás?
Cs. A.:
Egyelőre még csak pedzegetjük, de nem központi téma. Természetesen nagyon szeretnék az első két hely valamelyikén végezni, megszerezve így a továbbjutást. Az utolsó mérkőzésen is nagyon oda kell koncentrálnunk, de jó azt kimondani, hogy megvan rá az esélyünk. Rendkívül bizakodóak vagyunk.

Milyen ez a feröeri csapat?
Cs. A.:
Ma elemezzük ki őket részletesebben, de azt már tudjuk róluk, hogy hátul nagyon keményen védekeznek, illetve a kontratámadásaik roppant veszélyesek. Ezekre mindenképpen figyelnünk kell.

Az esélyesség terhét hogyan viseli a csapat?
Cs. A.:
Mindig van egy kis teher, de ennek ellenére a csapaton belül jó a hangulat, jól kezeljük a kialakult helyzetet és igen ki kell mondani: szeretnénk továbbjutni!

(Fotó: MLSZ)