Ákos és a Fradi

2016. november 18., péntek 11:00 | 1 éve 6 hónapja 4 napja 13 órája 46 perce
Hétfőn jelenik meg a Zöld és fehér legfrissebb száma, amelynek különlegessége az énekes Kovács Ákossal a Groupama Arénában készült exkluzív interjú.
Ákos és a Fradi

A különleges interjúból kiderül, hogy milliók kedvence, Ákos szorít a Fradi sikereiért, édesapja vitte ki először az Üllői útra.

„Apám tipikus régi vágású Fradi-szurkoló, rendszeresen kijárt a hazai mérkőzésekre. Néhányszor engem is magával vitt, de amikor korábban nem ismert kifejezésekkel gazdagodott a szókincsem, nem vitt meccsre többet. Közösen inkább az operába jártunk…”
– nyilatkozta a Zöld és fehérnek, arra is magyarázatot adva, miért szakított a meccsre járással.

Az énekes, Kossuth-díjas dalszerző, szövegíró három és fél órán át járta be most az interjú kedvéért a Fradi új otthona, a Groupama Aréna minden zegét és zugát, előfordult, hogy el is rikkantotta magát: „Szárnyaljatok, Zöld Sasok!” Zokszó nélkül viselte a fotózást is, amely tovább tartott egy futball mérkőzésnél is.

„Ha elvállalok valamit, akkor igyekszem tisztességgel helytállni: ilyenkor nem elszenvedni kell a helyzetet, hanem tisztelttel, derűvel részt venni rajta.” – adott választ arra, hogyan bírta a két koncertnyi interjúzást, ami valóban nem esett nehezére. Egyfelől a Fradi otthonról hozott tisztelete, másfelől a sport szeretete okán. „Évekig vízipólóztam” – mesélte büszkén – "A Tüzér utcai uszoda zavaros vizében tanultuk meg, mi a fegyelem.” A pólózás után birkózott, cselgáncsozott, a sport fontos szerepet játszott az életében és ebből a Fradi sem maradt ki. Nagy álma, hogy a csapatot a BL-ben lássa. A magyar válogatottnak szurkolva nyáron már átélt hasonló sportélményt.

„Felejthetetlen élmény, hogy most nyáron ott lehettünk Bordeaux-ban a Magyarország–Ausztria Európa-bajnoki meccsen. Az osztrákok egyetlen játékosának, Alaba „Falabának” nagyobb a piaci értéke, mint a teljes magyar válogatotté, mégis hazavittük a skalpjukat.”

A hosszú interjúban Ákos beszélt még a hagyományokról, családjáról, a sportról, azt is elárulta, miért véget vízilabda pályafutása. A teljes interjú, amelyet különleges fotók illusztrálnak a legújabb Zöld és fehér magazinban!