Albert-emlékív

2012. szeptember 14., péntek 12:32 | 6 éve 5 hónapja 5 napja 3 órája 21 perce
A Magyar Posta emlékívet bocsátott ki Albert Flórián, a Ferencváros tavaly októberben elhunyt legendás labdarúgójának emlékére.
Albert-emlékív

Születésének 71. évfordulója alkalmából a Magyar Posta emlékívet bocsátott ki Albert Flórián, az egyetlen magyar aranylabdás, a Ferencváros tavaly októberben elhunyt legendás labdarúgójának tiszteletére.

Albert emlékív

A pénteki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy minden eladott emlékív után a Magyar Posta 100 forintot ajánl fel az Albert Flórián Alapítvány támogatására. A szervezet elsődleges célja a többszörös világ- és Európa-válogatott futballista emlékének megőrzése, valamint az utánpótlás-nevelés országos támogatása, és az ehhez szükséges személyi és tárgyi feltételek megteremtése.

"Albert Flórián Magyarország egyik legnagyobb sportolója és példaképe, élete, szerénysége és tudása a legnagyobbak közé emelték őt" - mondta Kocsis Máté, az FTC alelnöke, józsefvárosi polgármester. "Az FTC-nek kötelessége, hogy minél több fiatal megismerje Albert Flórián életét."

A Magyar Posta filatéliai különlegességén - amelyet Baticz Barnabás tervezett és tízezer darabos példányszámban hoztak forgalomba - egy Albert Flóriánról összeállított kompozíció és a világklasszis labdarúgó aláírása látható. Az emlékívhez kapcsolódó emléklap címoldalán szintén Albert szerepel, a belső oldalakon Vitray Tamás magyar és angol nyelvű megemlékezése olvasható. A kiadvány 1500 forintos áron vásárolható meg a Magyar Posta honlapján.

Albert Flórián 540 mérkőzést játszott a Ferencváros színeiben, ezeken 391 gólt szerzett, 1967-ben elnyerte az Aranylabdát, s a klub róla nevezte el a stadionját.

(forrás: mti)

Az emlékívekhez már hozzá lehet jutni a Fradi Shopban.