Aszód-FTC 2-6

2012. július 11., szerda 17:12 | 6 éve 7 hónapja 9 napja 13 órája 47 perce
Csapatunk egy gólgazdag mérkőzésen tisztelegett az aszódi csapat 100 éves fennállása előtt.
Aszód-FTC 2-6
Aszód-FTC 2-6

A mérkőzést megelőzően

Csapatunk ma délután Aszódra utazott, a találkozó apropója, hogy a helyi csapat fennállásának 100. évfordulóját ünnepli idén. A találkozót megelőzően a Détári Lajos vezette szakmai stáb egyórás edzést tartott a mieinknek, a mérkőzésnek csak ezt követően vágtak neki játékosaink.

A kisebb sérüléssel bajlódó labdarúgók (Aleksandar Alempijevic, Busai Attila, Fülöp Noel, Máté János) Budapesten maradtak és a mérkőzés ideje alatt az Albert Flórián Stadionban rehabilitációs edzéseket végeztek.

Érdekesség, hogy klubunk egykori legendája, Varga Zoltán 2004 és 2005 között Aszódon volt edző. Détári Lajos kihirdette kezdőcsapatát, amelyben Kunsági Roland mellett Grúz Tamás is helyet kapott.

A meccslabdát sárkányrepülőn hozták a kezdőkörbe, és a mérkőzés kezdőrúgását egy fiatal fradista lány, Ilyés Nóra végezte el az egyik szponzorunknak köszönhetően.

I. félidő

A találkozót az Aszód kezdte el, a mieink tiszta fehérben, a hazaiak piros-feketében léptek pályára.

Az első percekben Jovanovic távoli lövésével okoztunk veszélyt, majd Somalia percei következtek: brazil játékosunk előbb remekül érkezett egy beadásra, de ennek ellenére megelőzték, majd fejjel veszélyeztetett, de a labda a felső léc fölött hagyta el a játékteret.

Mivel a csapat a találkozót megelőzően 1 órát edzett, ezért a 15. percben Détári Lajos teljes sort cserélt. A mieinknél három próbajátékos is pályára lépett: Perica Marosevic a tengerentúlról érkezett, míg a szintén csatárként bevethető Daniel Ene Romániából. Rajta kívül még Birtalan Botond is felfutott a gyepre, ő korábban játszott Sopronban is, de legutóbb az FC Bihor Oradea csapatában futballozott.

A sorcserét követően azonnal helyzet alakult ki az aszódi kapu előtt, a román utánpótlás-válogatott Ene találta el a bal oldali kapufát.

A várakozásoknak megfelelően csapatunk egy nagyon lelkes hazai egylet ellen egykapuzott a folytatásban. Szerencsére a gólra sem kellett tovább várni, a 40. percben Nyilasi remek beadását Batik fejelte távolról a kapu jobb oldalába (0-1).

A félidő utolsó momentumaként Beliczky szolgálta ki remekül Birtalant, aki 15 méterről a bal felsőbe tekert (0-2). A szépségdíjas gólnak köszönhetően 2-0-s előnnyel vonulhattunk a szünetre.

II. félidő

A második játékrészt megelőzően megkoszorúzták a klubépület falán található Varga Zoltán tiszteletére állított emléktáblát, majd a játékosok ismét útjára indították a labdát.

Az 50. percben Ene fejelt a felső kapufára egy jó beadást, a kipattanót Birtalan mellel levette, majd az ötösről a bal felsőbe bombázta (0-3).

Két perccel később egy egyéni szólót követően Ene még a kapust is kicselezte és az üres kapuba lőtt (0-4).

A 66. percben egy erősen lesgyanús szituációban egyedül maradt az ellenfél támadója, így az Aszód megszerezte a becsületgólt (1-4).

Hat perccel később a hazaiak egy csatára egyedül lépett ki, majd higgadtan kapunk bal oldalába gurított (2-4).

A gólt követően Orosz Márk mutatott be egy félpályás szólót, majd ziccerben a bal oldali kapufára gurította a labdát.

A 82. percben Ene csapott le egy lecsorgó labdára, majd 18 méterről a jobb alsó sarokba lőtte a labdát (2-5). Három perccel később Birtalan vett át egy labdát a tizenhatoson belül, lövése megpattant egy hazai védőn, így a játékszer a kapuba gurult (2-6).

A találkozó 6-2-es ferencvárosi győzelemmel ért véget. A rendezők tájékoztatása szerint 1000 fő tekintette meg a mérkőzést.

Gálamérkőzés
Aszód-FTC 2-6 (0-2)
Nézőszám: 1000
Játékvezetők: Kovács Erik Balázs, Nánási Balázs, Görbe Péter

FTC: Kunsági - Grúz, Klein, Otten, Sváb - Gyömbér, Cukic - Jovanovic, Böde, Somalia - Pölöskey P.
FTC, 15. perctől: Kunsági (Ranilovic, a szünetben) - Gárdos, Batik, Józsi, Pölöskei II (Králik, 66. percben) - Orosz, Nyilasi, Birtalan, Beliczky - Marosevic, Ene
G.: Batik (41.), Birtalan (45., 50., 85.), Ene (52., 82.)