Cukic marad!

2015. augusztus 19., szerda 10:24 | 3 éve 6 hónapja 5 órája 3 perce
Vladan Cukic új szerződést írt alá. A középpályás ismét hivatalosan is tagja a csapatnak! VINE-videón az aláírás pillanatai!
Cukic marad!

Tovább épül keretünk. Cristian Ramírez, Leandro de Almeida, Stanislav Sesták, Haraszti Zsolt és Radó András után szerdán Pintér Ádám mellett Vladan Cukic is aláírt csapatunkhoz.

A szerb középpályás az elmúlt három évet a Fradiban töltötte, s bár szerződése 2015 nyarán lejárt, továbbra is együttesünkkel edzett. Így bár hivatalosan nem volt folyamatosan a Ferencváros játékosa, a gyakorlatban nem kell visszarázódnia a kerékvágásba.

Cukic 2012 óta megalkuvást nem tűrő küzdőszellemével és szenvedélyes játékával a Fradi-szurkolók egyik kedvencévé vált, és a tavaszi, Újpest elleni derbi előtt készült interjú is jelzi, mennyire erősen dobog benne a Fradi-szív.

Orosz Pál távollétében az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatósági elnöke, Dr. Berzeviczi Attila írta alá a szerződést Vladan Cukic-csal.


Bemutatás

Vladan Cukic a jugoszláviai Szendrőn született, és ott is kezdett futballozni. A Smederevo (korábbi Szartid) csapatában alapember volt 2004 és 2008 között, majd Magyarországra, a Kecskemétbe igazolt.

A Bács-Kiskun megyei együttesben négy évet húzott le. 2011-ben részese volt a csapat történetének egyetlen Magyar Kupa-győzelmének.

Cukic 2012-ben csatlakozott a Ferencvároshoz. Együttesünkkel szintén megnyerte a Magyar Kupát (2015), a Ligakupát pedig kétszer is elhódította (2013, 2015). Az első, Videoton elleni Ligakupa-fináléban az ő gólja nyitotta meg sort – végül 5-1-re nyertünk.

Habár fináléban esett, mégsem a fent említett Cukic legemlékezetesebb találata Fradi-mezben. 2013 tavaszán a 93. percben lőtt győztes gólt az Újpest elleni derbin.

Cukic védekező középpályás, de középhátvédként is bevethető. A posztjára egyébként is jellemző harci szellem benne hatványozottan megjelenik a pályán.