Dán délelőtt

2017. július 19., szerda 13:46 | 11 hónapja 27 napja 4 órája 54 perce
Az FC Midtjylland megtartotta a meccs előtti tréningjét, Jess Thorup a budapesti első félidőt és a herningi esőt emlegette - VIDEÓ!
Dán délelőtt

NB I-es labdarúgó-csapatunk a dán Midtjylland otthonában lép pályára csütörtökön. Ellenfelünk 4-2-es előnyből várja a visszavágót, tehát a helyzet nem egyszerű, hiszen nagyjából három góllal kellene nyernünk a továbbjutáshoz, a védelemben pedig több hiányzó is akad, ám ettől függetlenül a harci szellemmel nincs gond.

- Igen, vannak problémáink, de azon vagyunk, hogy megoldjuk őket, az akaratunkkal és a mentalitásunkkal nem lesz gond – fogalmazott Lovrencsics Balázs, aki a hétvégi Puskás Akadémia elleni mérkőzésen a kezdőcsapatban kapott helyet.

A csatára való felkészülésben nem lehet gond. A csapat szállása ideális, a körülmények a legmagasabb színvonalat képviselik, az előző idényben, amikor a Manchester United a Midtjyllland otthonában lépett pályára, az angol sztárcsapat ugyanezt a szállást választotta.

A Fradi ideiglenes „főhadiszállása” a reptértől félórányi, a Midtjylland edzőközpontjától – ahol a kézilabda-csapat csarnoka is található - pedig negyedórányi buszútra található. Az odafelé vezető út tisztaságról, ésszerűségről és igényességről árulkodik. Mindezzekkel jellemezhetjük csütörtöki ellenfelünket is, amely innovációival igyekszik csökkenteni a különbséget önmaga és a nagy gigaklubok, például a Manchester United között.

De a mi csapatunk is hajtani, küzdeni fog a pályán, ezt ígéri a mieink német mestere, Thomas Doll is.

- Nem egyszerű a helyzetünk, hiszen sok sérültünk, és több eltiltottunk is van – mondta a német szakember. – Három gólt kell lőnünk a biztos továbbjutáshoz, ez nem lesz könnyű, de egy esetleges gyors gól nagyban megkönnyítené a helyzetünket.

A német tréner szerdán egy alkalommal még a sajtó rendelkezésére áll. Délelőtt a Midtjylland tartott edzést, igaz, ebbe a szokásos 15 perces keret erejéig sem tekinthettük bele, a dánok egy nagy erdős rész mögött gyakoroltak, onnan szűrődött ki csak a labdák ismerős puffanása, szórványos taps, a futballpályákon megszokott hangok.

Az ellenünk mesterhármast szerzett Jakob Poulsen elárult pár gondolatot a mérkőzésről.

- Tudjuk, hogy jó előnyünk van, de egyáltalán nem vesszük úgy, hogy lefutott lenne a párharc. Akkor sem pánikolunk, ha a Fradi gyorsan gólt szerez, igaz, nem felejtettük el, hogy tizenegy a tizenegy ellen a Ferencváros felvette a versenyt velünk
– árulta el a dán válogatott labdarúgó.

A dánok trénere, Jess Thorup is nyilatkozott a FradiMédiának, a videót alább tudják megtekinteni.