DVSC–FTC 1-1

2018. április 14., szombat 18:50 | 7 hónapja 29 napja 16 órája 49 perce
Labdarúgócsapatunk az NB I 26. fordulójában idegenben 1-1-re végzett a Debrecen ellen, és továbbra is pontegyenlőséggel áll a tabella élén a Videotonnal.
DVSC–FTC 1-1

A mérkőzést megelőzően

25 forduló után a Ferencváros vezeti a labdarúgó NB I tabelláját. A harmadik helyezett DVSC otthonában folytatjuk a bajnoki küzdelmeket.

A találkozó előtt Botka Endre, Lovrencsics Gergő, Dejan Georgijevic és Thomas Doll mondta el véleményét.

A Leandróval készült interjút a Fradi applikáción olvashatja, amelyen exkluzív meccsnapi tartalmakat is talál.

A hátralévő fordulókra szóló bajnoki kvízünket ITT próbálhatja ki.

A mérkőzés másnapján, vasárnap is nyitva lesz a Fradi Shop, tavaszi akciókkal és bérleteseknek szóló kedvezményekkel!

Megvannak a kezdőcsapatok! A Debrecen a Nagy S. - Kinyik, Bényei, Szatmári, Barna - Tőzsér - Bódi, Jovanovic, Tabakovic, Varga K. - Könyves összeállításban kezdi a mérkőzést.

Thomas Doll a Dibusz - Botka, Otigba, Blazic, Pedroso - Spirovski, Leandro - Varga R., Nagy D., Paintsil - Böde kezdőcsapatot küldi pályára.

Elkezdődött a mérkőzés!

I. félidő

Öt perc telt el a mérkőzésből, kiegyenlített a játék, egyik oldalon sem alakult ki komoly helyzet egyelőre.

A 7. percben nagy helyzetet hagy ki a hazai csapat: Varga Kevin vezette keresztbe a labdát a tizenhatos előterében, majd remek helyzetből lőtt, Dibusz bravúrral hárított, a kipattanóra viszont Tabakovic csapott le, aki kapásból szerencsére jócskán a kapu jobb oldala mellé lőtt.

GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Egy perccel később első helyzetéből megszerzi a vezetést a Fradi! Nagy Dominik megpattanó lövése találta meg a kapu közelében Varga Rolandot, aki közelről a hálóba pöccintette Nagy Sándor mellett a labdát! Megvan a vezetés! 0-1!

Alig egy perccel később Paintsillel szemben szabálytalanok a debreceniek, ígéretes helyzetből jöhetünk szabadrúgással, 25 méterre a kaputól, középről, azonban szöglet lesz belőle.

A gól óta teljesen átvette a kezdeményezést a Fradi. A 15. percben Paintsil húz el a bal oldalon, majd laposan indítja Nagy Dominiket a tizenhatoson belül, akinek éles beadási kísérlete a védőkről szögletre pattan.

Három perccel később Spirovski marad a földön egy belépő után, ápolni kell az oldalvonal mellett, de hamar visszatérhet a pályára.

A 19. percben ismét Paintsil húzza meg a bal oldalon, éles beadási kísérlete túl mélyre sikerül, így Nagy Sándor könnyedén magához öleli a labdát.

Egy perccel később Paintsillel szemben szabálytalanok a hazai védők a bal oldalvonalnál, 16 méterre a kaputól. Ismét veszélyes helyről jöhetünk szabadrúgással, azonban Varga beívelését kifejelik a debreceniek.

A 23. percben ismét a mieink veszélyeztetnek: Nagy Dominik cselezte be magát a tizenhatoson belülre a bal oldalon, laposan visszatett labdája egy nagyon kicsit lassúra sikeredett, így az érkező Spirovski egy védő szorításában már nem tudta jól eltalálni, a próbálkozás nem lett kapura veszélyes.

Hosszú idő után itt az első veszélyesebb hazai akció: Könyves cselezi be magát a tizenhatoson belülre, beadását azonban Blazic magabiztosan kivágja.

A 27. percben viszont már ismét a Fradi veszélyeztet: Paintsil kap remek labdát a bal szélen, lefutja védőjét, majd a rá jellemző módon befelé cselez, ezúttal azonban nem találta el a kaput, a hosszú sarokba szánt lövését blokkolták.

Két perccel később Varga cselezgetett a tizenhatos vonalán, majd lövés helyett laposan beadta, Böde elől azonban felszabadítottak.

Rögtön utána a tizenhatosra középen lendületből betörő Paintsil kap óriási labdát, kissé hosszan tolja meg a kapujából kivetődő Nagy mellett, így kisodródva már csak gyengén tudja kapura tenni a labdát, a bal kapufánál érkező hazai védő pedig kivágja.

A 35. percben Iványi játékvezető egy debreceni akció közben szabadrúgást ítélt kifelé, miután a hazai játékos gyanús körülmények között csapott össze védőjével. A hevesen reklamáló Tőzsér Dániel sárga lapot kapott, az egészen furcsa módon a ferencvárosi kispad előtt reklamáló Herczeg András hazai vezetőedzőt pedig felküldte a lelátóra a játékvezető.

Sajnos az események nem zavarták meg a hazaiakat eléggé, a 37. percben Könyves kapott remek labdát a jobb oldalon, lefutotta a védőinket, majd távolról szépen lőtt a kapufa érintésével a bal felsőbe, a léc alá, ezzel egyenlített. 1-1

A 40. percben Nagy Dominik érkezett egy bal oldali beadásra, azonban Nagy Sándor könnyedén lehúzta a fejest.

Két perccel később egy előrevágott labdára Tabakovic csapna le, Blazic azonban időben kapcsol, és felszabadít.

Az első játékrész végén egy perc lesz a ráadás.

Véget ért az első félidő.

II. félidő

Elkezdődött a második félidő.

Nem volt csere a szünetben egyik oldalon sem.

Rögtön ferencvárosi helyzettel indult a második játékrész: Varga jobb oldali szöglete után Böde csúsztatott veszélyesen, azonban végül mellé ment a labda.

Az 51. perc végén veszélyes hazai jobb oldali akció és beadás végén Varga Roland mentett szögletre a hosszú oldalon.

Az 53. percben cserél a Debrecen: Takács Tamás érkezik Tabakovic helyére.

Az 56. percben egy veszélyes hazai szögletet Dibusz öklözött ki, a bal oldalról azonban Bódi lecsúszott beadása a kapunkba hullott volna, Dibusz viszont ismételt, és remek mozdulattal szögletre ütötte a léc alól a labdát.

Egy perccel később Böde vett át egy labdát az öt és felesen Szatmári szorításában, befordult vele, a lövés előtt azonban védője közbelépett.

Ez centiken múlott! A 60. percben Paintsil kavargatott a tizenhatos bal sarkánál, majd letette a labdát Leandrónak, akinek beadását Böde csúsztatta a hosszú sarok felé, a labda azonban a bal kapufáról kipattant, a védők pedig kivágták.

Két perccel később ismét érett a Fradi-gól, de ismét nem született meg... Megint Paintsil bolondította a védőket a bal oldalon, betört a tizenhatoson belülre, laposan visszatett labdájáról azonban ketten is lemaradtak, végül Leandro gyájtötte be és készítette le lövésre a labdát Spirovskinak, a lapos próbálkozást azonban Nagy Sándor megfogta.

A 65. percben ismét cserél a Debrecen: Jovanovic helyén Filip folytatja.

Egy perccel később Paintsil ugrott ki két védő szorításában, remek labdát kapott, de nem tudta már átvenni, csak belekotort, Nagy Sándor és a védők pedig résen voltak.

A 70. percben egy bal oldali szabadrúgás veszélyesen érkezik a kapunk elé, Dibusz azonban kiöklözi, Takács Tamás pedig sárga lapot érően szabálytalankodik, miközben a kipattanóért harcol.

Egy perccel később Leandro szabálytalan a térfelünk közepén, ő is sárgát kap.

A 75. percben Varga Roland ívelt veszélyesen középre egy bal oldali szabadrúgást a hazai térfél közepéről, Nagy Sándor a mezőnybe öklözte a labdát, a kontrából pedig Könyves húzott el a bal oldalon, befelé cselezett, majd a tizenhatoson belülről laposan lőtt, Dibusz bravúrral hárított.

Két perccel később Thomas Doll kihasználja első cserelehetőségét: Varga Roland helyén Amadou folytatja.

A 81. percben Otigba szabálytalan a felezővonal környékén, nem ússza meg sárga lap nélkül.

Két perccel később ismét cserélünk: Nagy Dominik helyén Georgijevic a pályán.

Paintsil ment el ismét a bal szélen, az alapvonal környékéről laposan adott volna be, azonban egy becsúszó védő szögletre mentett.

Mekkora csere lehetett volna... Leandro bal oldali beadását a hosszú oldalon érkező Georgijevic a tizenhatoson belülről gyönyörű mozdulattal lőtte el, ám a lövés szögletre pattant.

A 86. percben Varga Kevin cselezett keresztbe a tizenhatosunk előtt, veszélyes helyzetben lövés helyett azonban hatalmas luftot rúgott, és elesett...

A 87. perc végén úgy látszik, Varga Kevin lemenne a pályáról csere miatt, Mészáros érkezne a helyére, ám a lelátóról Herczeg András hevesen tiltakozik, próbálja elmagyarázni másodedzőjének, hogy nem Vargát kellene lehozni...

Két perccel később megszületik végül a helyes hazai csere: Barna helyére érkezik az említett Mészáros. A mieink is cserélnek ezzel egy időben: Paintsil helyén Priskin a pályán.

Takács Tamás tört be a jobb oldalon a tizenhatosra, lapos, éles beadása azonban végül az alapvonalon túl hagyja el a játékteret.

Három perc a ráadás a mérkőzés végén.

Spirovski marad lenn egy kőkemény belépő után, ápolni kell, de végül folytatni tudja a játékot.

Veszélyes debreceni szöglet érkezett a kapunk elé az utolsó másodpercekben, Amadou azonban a rövid oldali kapufánál szépen mentett.

Véget ért a mérkőzés.

NB I, 26. forduló
DVSC-FTC 1-1 (1-1)
DVSC:
Nagy S. - Kinyik, Bényei, Szatmári, Barna (Mészáros, 89.) - Tőzsér - Bódi, Jovanovic (Filip, 65.), Tabakovic (Takács T., 53.), Varga K. - Könyves
FTC: Dibusz - Botka, Otigba, Blazic, Pedroso - Spirovski, Leandro - Varga R. (Amadou, 77.), Nagy D. (Georgijevic, 83.), Paintsil (Priskin, 89.) - Böde
Gól: Könyves (37.), illetve Varga R. (8.)
Sárga lap: Tőzsér (35.), Takács T. (70.), illetve Leandro (71.), Otigba (81.)