DVSC-FTC 2-3

2013. május 26., vasárnap 13:31 | 5 éve 8 hónapja 25 napja 17 órája 26 perce
Csapatunk egygólos győzelmet aratott a Loki otthonában.
DVSC-FTC 2-3
DVSC-FTC 2-3

A mérkőzést megelőzően

Csapatunk az NB I 29. fordulójában a Debrecen otthonába látogat. A mieink szakvezetője, Ricardo Moniz már kihirdette kezdőcsapatát, amelyben ezúttal helyet kapott Holman Dávid, valamint Martin Klein is.

I. félidő

A hazaiak tiszta pirosban, a mieink zöld-fehérben léptek pályára, a mérkőzést a Loki kezdte.

Az első percekben Böde lekészített labdáját Cukic lőtte jócskán a kapu mellé.

A 6. percben Holman csapott le egy elszórt debreceni labdára, ziccerben lépett ki, majd a tizenhatoson belül Somalia elé tálalta a labdát, aki nem hibázott (0-1)!

Nem sokkal később Holman tekert 18 méterről a kapu bal oldala mellé. Előtte Jovának kellett hárítania egy távoli kísérletet, míg a túloldalon Verpecz ütötte Józsi elé a labdát, azonban a Loki védői az utolsó pillanatokban még menteni tudtak.

Az első negyedóra végén Besic vesztett labdát a saját térfelén, Ferenczi nem sokat hezitált, lőtt, kísérletét Jova ügyesen hárította a jobb alsónál.

A 31. percben a játékvezető tizenegyest fújt a Lokinak, Cukic sárgát kapott... A büntetőt Coulibaly a jobb alsóba lőtte, Jova érezte a sarkot, de már nem tudott hárítani (1-1).

Nem kellett sokat várni az újabb Fradi-gólra: a 37. percben Jenner került tiszta lövőhelyzetbe az ötös vonala előtt, és nem is hibázott (1-2)!

A félidő hajrája Loki-rohamokkal ér véget, de a játékrész utolsó helyzete a mienk: Somalia lágy labdáját Cukic vette mellre a kaputól 17 méterre, majd lőtt, Verpecz a levegőben úszva tolta szögletre a jobb alsó felé csapódó labdát.

A szünetre 2-1-gyes ferencvárosi vezetéssel vonultak a csapatok.

II. félidő

A szünetben Spitzmüller helyére Ramos érkezett.

Az 50. percben Józsi lövése a jobb oldali kapufán csattant... Nem sokon múlott.

Az 54. minutumban Máté tarolta le kíméletlenül Somaliát - védőt a játékvezető teljesen jogosan piros lappal kiküldte. Brazil játékosunk hordágyon hagyta el a pályát, helyére Peric érkezett.

A 60. percben Böde, majd nem sokkal később Holman is ziccerben léphetett volna ki, azonban a védők mindkét esetben menteni tudtak az utolsó pillanatban.

A 67. percben Jovának kellett bravúrral hárítania egy távoli bombát.

A 83. percben megszületett a harmadik ferencvárosi gól is! Jenner ment el a jobb oldalon, mesteri labdájára Peric robbant be a hosszún, majd a bal felsőbe lőtt (1-3)!

A hajrában sem csökken az iram, mindkét csapat újabb gólra törekszik.

A 90. percben Besic szorításában esett el Coulibaly - újabb tizenegyes... Coulibaly ezt is értékesítette (2-3).

A találkozó 3-2-es győzelemmel ért véget!

NB I, 29. forduló
DVSC-FTC 2-3
DVSC: Verpecz - Bernáth, Máté P., Mészáros N., Szűcs I. (Sidibe, 34.) - Bódi, Spitzmüller (Ramos, 46.), Czvitkovics, Ferenczi J. - Coulibaly, Pölöskey (Bouadla, 65.)
FTC: Jova - Gyömbér, Klein, Besic, Sváb - Józsi (Otten, 84.), Cukic - Somalia (Peric, 58.), Holman (Ionescu, 71.), Jenner - Böde
Sárga: Mészáros (18.), Cukic (31.), Spitzmüller (44.), Ferenczi (71.), Sidibe (92.)
Piros: Máté P. (54.)
G.: Coulibaly (mindkettő 11-esből, 31., 90.) ill. Somalia (6.), Jenner (37.), Peric (83.)