Eger-FTC 1-3

2013. március 20., szerda 14:58 | 5 éve 10 hónapja 30 napja 22 órája 5 perce
Csapatunk 3-1-es győzelmet aratott az Eger felett a Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén.
Eger-FTC 1-3
Eger-FTC

A mérkőzést megelőzően

Labdarúgó-csapatunk Vácon lép pályára, ahol az Egerrel találkozik a Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén. Ricardo Moniz vezetőedző kijelölte csapatát, amelyben Ranilovic, Klein, valamint Orosz Márk is helyet kapott.

I. félidő

A mieink zöld-fehérben, az egriek piros-feketében léptek pályára, a találkozót csapatunk kezdte.

Már az első percben helyzetbe kerültünk: Orosz adott be a baloldalról élesen, labdájáról a középen érkező Peric maradt le centiméterekkel. A következő támadásnál Orosz szerzett labdát, visszaadott Svábnak, aki középre gurított, Cukic pedig nem sokkal a kapu fölé lőtt.

A 7. percben a kaput is eltaláltuk: Aborah tüzelt 18 méterről, kísérletét Sztankó védte. Nem sokkal később ismét Orosz volt aktív a baloldalon, beadott, Jenner pedig közelről kapura fejelt, az egri kapus azonban ismét jó helyen volt.

A 22. percben az Eger megszerezte a vezetést: egy jobboldali szöglet után Mecinovic fejelt kapura, Sváb pedig csak a gólvonal mögül tudta kirúgni a labdát, 1-0.

Sikerült az egyenlítés: Orosz ment el nagy lendülettel a baloldalon, keményen középre adott, az érkező Jenner pedig közelről a léc alá fejelt, 1-1.

És egy perccel később a vezetést is megszereztük. Peric harcolt meg egy labdáért, amely Aborához került, középpályásunk közelről a bal alsóba gurított, 1-2.

A csapatok 2-1-es Fradi-vezetéssel mehettek a szünetre.

II. félidő

Csere nélkül folytatódott a mérkőzés.

Ezt a félidőt is aktívan kezdtük. Aborah került lövőhelyzetbe, 20 méteres lapos kísérlete nem sokkal ment a jobb kapufa mellé.

Az 53. percben tovább növeltük előnyünket: Cukic tüzelt távolról keményen, Sztankó mellényúlt, így a labda a kapuban kötött ki, 1-3.

Cukic lövőkedve megjött: előbb 16 méterről tüzelt fölé, majd 20 méteres kísérletét fogta Sztankó.

A 70. percben büntetőhöz jutott az Eger. A tizenegyesponthoz Németh állt, aki a bal alsót célozta meg, Ranilovic azonban bravúrral kiütötte a labdát.

A 72. minutumban Jovanovic húzott a bal oldalról befelé, majd laposan lőtt, az egri kapus magabiztosan védett.

A hajrában nagyobb lehetőség nem alakult ki, így a mieink 3-1-es előnnyel várhatják a szombati visszavágót.

Cikkünk folyamatosan frissül...

Végeredmény
Ligakupa, elődöntő, első mérkőzés
Eger-FTC 1-3 (1-2)
Eger: Sztankó - Balog Zs., Szabó B. (Farkas Á., 62.), Mecinovic, Vidovic - Albert, Buac, Németh N., Horváth Z. (Palásthy, 66.) - Koós (Preklet, 71.), Pavicevic
FTC: Ranilovic - Somalia, Klein, Gyömbér, Sváb - Cukic, Józsi - Jenner (Jovanovic, 62.), Aborah (Leonardo, 55.), Orosz - Peric
Sárga: Horváth Z. (24.), Preklet (87.), Peric (90.)
G.: Mecinovic (22.), ill. Jenner (35.), Aborah (36.), Cukic (53.)