Egyre erősebb!

2015. június 27., szombat 18:12 | 3 éve 5 hónapja 21 napja 20 órája 22 perce
Várhatóan egy hónap múlva edzésre jelentkezik a kis Fradi Sas - FRISS FOTÓ!
Egyre erősebb!

Május közepén kelt ki tojásából a Ferencvárosi Torna Club új, élő kabalaállata. A kis Fradi Sassal - amely fajtáját tekintve egy szirti sas - kapcsolatos legjobb hírünk, hogy az ilyenkor megszokottak szerint napról-napra erősödik, fejlődik, készül az életre.

Amint azt többször is megírtuk, a kis sas számára ebben az életszakaszban az a legfontosabb, hogy minden idejét nyugalomban, az édesanyja mellett tölthesse. Mindez az anya számára is fontos, hiszen a fiókák kikelését követően bármi, ami idegen - legyen az tárgy, ember, vagy állat -, azonnal feldühítheti, ha pedig ez megtörténik, akkor a kis sasok is megsérülhetnek. Szerencsére a sasunk jó kezekben van, és hamarosan annyira megerősödik, hogy „edzésre” jelentkezhet.

- Várhatóan egy hónap múlva érkezik el az az időpont, amikor elválasztjuk a sasunkat az édesanyjától - árulta el honlapunknak a Fradi Sas „trénere”, Szabó László solymász. A szakember továbbá azt is elmondta, hogy az elválasztás után fokozatosan, türelmesen, ahogyan az a kis sasnak a legjobb, megkezdődik a felkészítése.

A mellékelt fotónk is jól mutatja: az apró, figyelmes, érdeklődő fióka egyre formásabb, jól látszik, hogy egy csodálatos, erős és hatalmas madár válik belőle, amely majd igazi büszkesége lesz a Ferencvárosi Torna Clubnak.