Ellenfélmustra

2018. április 16., hétfő 14:15 | 7 hónapja 27 napja 20 órája 38 perce
Bemutatjuk labdarúgócsapatunk szombati ellenfelét, a Paksi FC-t.
Ellenfélmustra

NB I-es labdarúgóink április 21-én, szombaton, 17.00-kor a Paks csapatát fogadják a Groupama Arénában. Jegyinformációkért kattintson IDE, tévés közvetítés nem lesz!

A Paksi FC-t 1952. november 28-án alapították, akkor még Paksi Kinizsi Sportkör néven. A csapat eleinte a megyei bajnokságban szerepelt, majd játszottak az NB III-ban és az NB II-ben is.

A csapat először a 2006/2007-es idényben jutott fel a magyar élvonalba, akkor a 11. helyen zártak. Legnagyobb eredményük a 2011-es Ligakupa-győzelem, valamint ugyanebben az évben ezüstérmesek lettek a bajnokságban.

A paksiak keretében kizárólag magyar játékosok szerepelnek, a balhátvéd Szabó János a magyar válogatott márciusi, Skócia elleni mérkőzésén egy félidőt játszott, míg a tavaly novemberi Costa Rica, valamint az októberi Feröer elleni mérkőzést végig a pályán töltötte.

Szombati ellenfelünk házi gólkirálya a hétgólos Bartha László, majd rögtön hat találattal Bertus Lajos követi őt.

A Ferencváros és a Paks eddig összesen huszonnyolc alkalommal találkozott tétmérkőzésen, ezeken tizenkét Fradi-győzelem mellett tíz döntetlen és hat paksi siker született. Kizárólag a bajnoki mérkőzéseket figyelembe véve is a mieink statisztikája a jobb: négy Paks-győzelem, hét döntetlen mellett kilencszer a Fradi játékosai hagyhatták el győztesen a pályát.

A két csapat legutóbb 2017 novemberében találkozott, akkor a mieink 2-0-s győzelmet arattak Joseph Paintsil és Amadou Moutari találataival.

A Paks huszonhat forduló után a hatodik helyről várhatja a találkozót, a Ferencváros listavezető.

NB I, 27. forduló
2018.04.21., 17.00
Groupama Aréna
FTC-Paks
Jegyek: ITT, vagy személyesen a Groupama Aréna Jegypénztárában (K-P.: 10.00-18.00, Szo.: 9.00-től a mérkőzés kezdetéig)
Nem lesz tévés közvetítés!