Ennél több kell!

2017. augusztus 12., szombat 21:07 | 1 éve 6 hónapja 6 napja 18 órája 23 perce
Vezetőedzőnk, Thomas Doll érthetően csalódottan értékelte a Paks elleni 1-1-s döntetlent.
Ennél több kell!

Labdarúgó-csapatunk 1-1-s döntetlent játszott a Pakssal a bajnokság ötödik fordulójában. Német vezetőedzőnk a találkozó után elmondta, nagyon görcsösen játszottunk, és ennél sokkal jobb egyéni teljesítményekre van szükség.

- Elnézést szeretnék kérni minden szurkolótól, aki kijött a meccsre, és látta ezt a teljesítményt. Nem tudok minden nézőhöz egyesével oda menni, de ez nem az a labdarúgás volt, amit ennél a klubnál megszoktunk. Nem tudjuk arra hárítani a dolgot, hogy sok sérült játékosunk van. Mindenkivel szemben, aki a Ferencvárossal ír alá szerződést, komoly elvárások vannak, jobb teljesítményt kell nyújtaniuk. Valahogy sikerült megszerezni az 1-0-s vezetést, a Paksnak ellenben egyetlen komoly lehetősége volt, amiből ki is tudtak egyenlíteni. Ez mindent elmond a mi játékunkról is. Rendkívül görcsösek voltunk, meg tudom érteni azokat a nézőket, akiknek ez nem tetszett. Szép a stadion, jó a pálya, jók a körülmények, friss a levegő, jobb mérkőzést várhattak ennél. Reméljük, néhány hiányzó játékosunk hamarosan vissza fog térni, ezen kívül még igazolnunk kellene két-három embert, hogy mélyebb legyen a játékoskeretünk. Nem kellemes érzés, ha a saját stadionjában kifütyülik az embert. Viszont ilyenkor is ki kell állnunk, kezelni kell a szituációt, legközelebb jobban kell teljesíteni. Az elmúlt években sok sikert értünk el ebben a stadionban, azóta sok minden változott. Az edzői stáb az első, akiknek kezelnie kell ezt a szituációt, nem kell bűnöst keresni, meg kell oldani, és azért kell dolgoznunk, hogy jobbat tudjunk nyújtani a közeljövőben - mondta Doll.

Ezután több újságíró is a csapat jelenlegi helyzetéről érdeklődött.

- Azt gondolom, nem kínáltunk minőségi labdarúgást a nézőknek, ez nem Ferencváros-szintű játék volt, nem méltó hozzánk - folytatta Doll. - Hiányzik Gera Zoli, aki nyugalmat, és rendszert visz a játékunkba. Sok új játékos van, keresik a helyüket a csapatban, ezért kell, hogy erősebb legyen a keretünk, meg kell tanulnunk jobb teljesítményt nyújtani. Minden héten valamit át kell állítanunk, szerveznünk, rengeteg a kérdőjel, most például Leandrónak védekező középpályásként kellett játszania, minden hatos játékosom kiesett, Nando tegnap kórházban volt, beinjekciózva játszott. Fontos, hogy visszajöjjenek a sérültek, és van még esélyünk augusztus végéig igazolni is. Meg tudom érteni az embereket, hogy mérgesek, és hogy nem tetszett nekik ez a mérkőzés. A múlt héten még skandálták a nevem, régóta benne vagyok a futballban, tudom kezelni ezt a helyzetet. Magyarországon gyakran előfordul, hogy ha nem megy jól a játék, azonnal az edzőt veszik elő, más országokban azért néha a játékosokat is kritizálják. Az a helyzet, hogy nem mindig csak az edző a hibás. Priskin az elmúlt időszakban nem játszott annyira jól, de ha Böde Dani ült volna a kispadon, akkor az lett volna a kérdés, hogy miért nem játszik. A teljesítmény árulkodik mindenről. Hétről-hétre minden játékost próbálunk jól felkészíteni. Most volt pár rossz mérkőzésünk, nem lettem rosszabb edző, mint azelőtt. Az edzőknek is gyorsan kell kezelni ezt a helyzetet, volt pár játékos, akinek volt lehetősége bizonyítani, ők meg tudták mutatni, milyen irányba haladunk, és hogy erősödnünk kell. Én nem csak akkor ülök ide, ha nyerünk, hanem akkor is, ha veszítünk. A siker közös, viszont ha nem jön a jó eredmény, akkor sokan az edző mögött bújnak el, mert az edző az első, akit elővesznek, de mondom, egészen jól tudom ezt kezelni.