Erősítés a védelembe

2016. június 23., csütörtök 14:39 | 2 éve 7 hónapja 27 napja 1 órája 22 perce
A Werder Bremenből érkezik a Ferencvároshoz Bühren lehíresebb szülötte, Oliver Hüsing, aki már játszott a Bundesligában és gólt fejelt a Sevillának.
Erősítés a védelembe

Labdarúgó-csapatunk ma délután két fiatal, de mégis már komoly tapasztalatokkal rendelkező, top bajnokságokban edződött labdarúgót is szerződtetett: Oliver Hüsing és Marco Djuricin is a Ferencvárosban folytatja pályafutását.

A játékosok csütörtökön érkeztek meg a Népligeti Sporttelepre. Kubatov Gábor, az FTC elnöke üdvözölte a labdarúgókat, akikre orvosi vizsgálat és egy népligeti mini túra várt, megnézték a Fradi otthonát, a felújított edzőpályákat, az új konditermet, ahol holnaptól a legtöbb időt fogják eltölteni. Hüsing és Djuricin - utóbbit ebben a cikkben mutattunk be - meggyőződhetett arról, hogy az FTC az infrastruktúra terén már biztosan felveszi a versenyt az európai top klubokkal.

Oliver Hüsing 1993. február 17-én született egy alsó-szászországi faluban, Bührenben. Az 1300 fős település német Wikipédia-oldala Hüsinget emeli ki mint a falu leghíresebb szülöttjét.

A 193 cm magas belső védő 11 éves korában került a Werder Bremenhez, ahol végigjárta az utánpótlás-csapatokat.

Hüsing a harmadosztályú Werder II-ben 2012 áprilisában, 19 évesen mutatkozott be, majd 2014 decemberében, a Borussia Mönchengladbach ellen a Bundesligában is pályára léphetett.

A 2015-ös tavaszt kölcsönben töltötte a harmadosztályú Hansa Rostocknál, ahol jó teljesítményt nyújtott, így a 2015/16-os idényt ismét Brémában töltötte, de az élvonalban kevés lehetőséget kapott.

A tartalékcsapatban viszont rendszeresen pályára lépett, így a remek felépítésű középhátvéd játékban van. Jó viszonyítási alap a Fradisták számára, hogy ugyanebbe az együttesbe a Népligetben másfél évet eltöltő Mateo Pavlovic csak elvétve fért be.

Hüsing erős fejjátékával nem csak a védelemnek nyújt stabilitást, hanem pontrúgásoknál az ellenfél kapujára is veszélyes. Felkészülési meccsen az Európa Liga-győztes Sevilla kapuját is bevette.