Fair Play-díjat kaptunk

2013. április 9., kedd 12:04 | 5 éve 10 hónapja 10 napja 4 órája 25 perce
Ma délelőtt vette át klubunk a MOB elismerését.
Fair Play-díjat kaptunk
Fair Play-díjat kaptunk

Ma délelőtt a MOM Kulturális Központban a Magyar Olimpiai Bizottság kitüntetésben részesítette klubunkat a kirekesztés ellen folytatott küzdelméért. A Kamuti Jenő vezette Fair Play Bizottság a tavaly szeptemberben elindított kampányunkat, és annak kampányfilmjét díjazta, amiről korábban az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) is elismerően nyilatkozott.

- A sport a társadalom tükre, ezért roppant fontos, hogy a Ferencvárosi Torna Club vezetői lépéseket tettek a Fair Play szellemének érvényesüléséért – méltatta klubunkat Kamuti Jenő. – A Magyar Olimpiai Bizottság célja, hogy díjazza a sportban példát mutató személyeket, egyesületeket. A Fair Play többet ér, mint egy győzelem.

A díjat a Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor, valamint klubunk brazil játékosa, Somalia vette át.

- Az FTC Magyarország legpatinásabb, legeredményesebb, legnépszerűbb klubja: a legtöbben ránk figyelnek, ha valamit a Fradi csinál, akkor arra odafigyelnek. Ez felelősség, amivel klubunk tisztában van! Meg akartuk tenni az első lépést, mert az FTC öltözőjében számtalan vallású, kultúrájú, bőrszínű, nemzetiségű labdarúgó van, mégis, ez soha nem merült fel problémaként. Meg akartuk mutatni, hogy aki idejön, az tud azonosulni a Fradival, és mindent megtesz a klub sikeréért – mondta Kubatov Gábor, aki a kampányvideóban szereplő Somaliáról is beszélt. - Eljött velem egyik játékosunk, Somalia. Ő nem csak jó játékos, jó ember is. A Jóisten a rosszindulatú komponenst, az alattomosságot egyszerűen kihagyta ebből a fiúból. Ő be akarja teljesíteni a brazil kisfiúk álmát. Eljött Brazíliából Európába, ahol híres focistává akar válni. Megmutatta, hogy megvan benne a munka iránti alázat, küzd, hajt, és nem tudom neki elmondani neki, hogy miért huhognak a szurkolók. Nem tudom elmagyarázni neki, hogy miért jön ez a hang a lelátóról.

A díjátadásról a későbbiekben videóriport formájában is beszámol a fradi.hu.