Fair Play-díjátadás

2015. május 11., hétfő 21:07 | 3 éve 9 hónapja 7 napja 19 órája 11 perce
Kovács Kokó István mellett Magyar Zoltán edzője, Vígh László is életmű kategóriában kapott MOB Fair Play-díjat.
Fair Play-díjátadás
Fair Play-díjátadás

A MOB Fair Play Bizottsága idén is megrendezte éves díjátadó gáláját, melyen az arra érdemes sportolókat, vezetőket, illetve művészeket tüntette ki. Az esemény több ponton is kötődött a Ferencvárosi Torna Clubhoz.

Életmű kategóriában MOB Fair Play díjat kapott Kovács Kokó István olimpiai, világ- és Európa-bajnok ökölvívó.

Kokó is Fair Play-díjat kapott
Kokó is Fair Play-díjat kapott

Kokó 2014 novemberétől vezeti az FTC ökölvívó szakosztályát, míg sportolóként a Ferencváros triatlon szakosztályának a tagja.

- Ha a Fair Play Bizottság úgy ítélte meg, hogy a nemzetünkért tett munkámmal megérdemeltem a kitüntetést, akkor nem kell tartanom semmitől – mondta Kokó. - A tisztesség és a Fair Play mindig is ott volt a fejemben sportolói pályafutásom alatt, és ez továbbra is így lesz. Óriási felelősség ez a díj, hiszen példát kell mutatnunk azoknak, akik a mi eredményeinkből merítenek erőt.

Magyar Zoltán mesterét, Vígh Lászlót méltatta
Magyar Zoltán mesterét, Vígh Lászlót méltatta

Az eseményen szintén életmű kategóriában díjazták Vígh László torna mesteredzőt. Vígh László volt az edzője az FTC kétszeres olimpiai, háromszoros világ- és háromszoros Európa-bajnokának, Magyar Zoltánnak. Legendánk így méltatta az eseményen korábbi edzőjét.

- Vígh László nemcsak Magyarországon, de az egész világban megváltoztatta a tornát – mondta Magyar Zoltán. - Olyan magabiztossággal és erővel állt a munkához, mint rajta kívül senki. Emellett soha senkitől nem sajnálta tudását.

Vígh László is méltatta korábbi legendás tornászunkat.
- Negyvenhárom éve, április 7-én sikerült megcsinálnia Magyar Zoltánnak a Magyar-vándort. Kilenc évnek kellett eltelnie, hogy külföldről bárki is utána tudja ezt csinálni. A londoni olimpia fináléjában egyetlen tornász sem volt, aki kihagyta volna a Magyar-vándort és a Sivadó-vándort a gyakorlatából. Örülök, hogy sikerült maradandót alkotnunk.