Felejthetetlen meccs

2013. március 10., vasárnap 19:50 | 5 éve 11 hónapja 10 napja 11 órája 47 perce
Ricardo Moniz eddig sosem tapasztalt hangulatról beszélt a mérkőzés után.
Felejthetetlen meccs

Labdarúgó-csapatunk Somalia és Vladan Cukic góljával 2-1-es győzelmet aratott az Újpest felett a bajnokságban. A mérkőzést követően a mieink mestere, Ricardo Moniz, valamint az ellenfél megbízott vezetőedzője, Marc Leliévre értékelte az összecsapást.

Marc Leliévre (Újpest): - Ilyen a futball. Az első félidőben nem voltunk eléggé szervezettek, a másodikban ezen sikerült javítanunk, és egyenlítettünk is. Ezután jó esélyeink voltak a második gólra, de Jova Levente többször is nagyot védett. A hajrában már azt hittem, 1-1 marad a mérkőzés vége, amivel elégedett is lettem volna, de a hosszabbításban sajnos kikaptunk.

Ricardo Moniz (FTC): - A mai találkozó nagy eseménye volt a magyar futballnak. Kiváló érzés volt, hogy ennyi embert megmozgatott ez a találkozó. Nehéz olyan csapat ellen játszani, amelynek éppen elbocsátják az edzőjét, ez ugyanis plusz motivációt ad a játékosoknak. Fontos volt, hogy fegyelmezettek legyünk, hiszen az Újpest jó csapat. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, sajnos Aborah és Cukic nem tudott elég nyomást helyezni az ellenfélre. Ez nem jelentett konkrét helyzetet a kapunk előtt, de mi sem tudtunk eléggé támadni. A játékrész végén az egyébként jobbhátvédként játszó Somalia vezetést szerzett egy hatalmas góllal. A szünetben megpróbáltuk megbeszélni, mit kell majd csinálni, de a második játékrészben az Újpest – éppen akkor, amikor Gyömbér sérülése miatt kevesebben voltunk – egyenlített. Fontos volt, Leonardo pályára lépése is. Ez alatt a negyedóra alatt megmutatta, hogy értéke lehet az NB I-nek. Ilyen hangulatot és hálát még nem tapasztaltam eddigi karrierem alatt. Álom forgatókönyv volt, amelyet évekig nem fogunk elfelejteni. A Fradinak nemzetközi porondon kell szerepelnie, az lesz a célunk, hogy ezt elérjük.