FTC-BKV 4-1

2012. július 21., szombat 14:38 | 6 éve 6 hónapja 30 napja 15 órája 54 perce
Csapatunk négy gólt lőtt a ma délutáni felkészülési mérkőzésen.
FTC-BKV 4-1

A mérkőzés megelőzően

Az SZTK 3-0-s legyőzését követően csapatunk a BKV Előrét fogadta a 3-as edzőpályán. Détári Lajos több próbajátékost is tesztel a mai mérkőzésen, közülük Bozo Markovicról, valamint Birtalan Botondról már beszámoltunk.

Egy új labdarúgó is tesztelésre érkezett. Wilko Risser namíbiai-német kettős állampolgárságú 29 éves center, aki 14-szeres namíbiai válogatottnak mondhatja magát.

I. félidő

A mieink tiszta fehérben, a vendégek sárga-kékben léptek pályára. Az első percekben Gárdos kerülhetett volna ziccerbe, de a kapus jól jött ki a labdára. Szinte az ellentámadásból a BKV támadója a kapunk mellé lőtt.

A 12. percben Risser fejelt közvetlen közelről a kapus kezébe. A 20. perc derekán egy szögletet követően Batik alig pár méterről lőhetett, de az ellenfél kapusa ismét hárított.

A 22. percben Beliczky készített le egy labdát Rissernek, aki 18 méterről lőtt, a kapus a léc alól szögletre tolta a labdát.

A 32. percben Markovic kapott egy labdát üresen, 16 méterről lőtt, a BKV kapusa ugyan védhette volna a kísérletet, de a kezei között a hálóba gurult a labda (1-0).

A félidő hajrájában Orosz ugratta ki Rissert, aki egy védő szorításában a bal oldali kapufa mellé lőtt. A namíbiai-német csatár nem sokkal később fejjel veszélyeztetett.

A félidő lefújása előtt pár másodperccel a BKV egy távoli lövéssel kiegyenlített (1-1).

II. félidő

A félidőben Détári Lajos több poszton is változtatott, Králik Csaba, valamint Máté János mellett két próbajátékos is pályára lépett.

Középső középpályásként Mauro Alonso futott ki a pályára. A 23 éves brazil játékos legutóbb a román FC Brasovban futballozott.

Támadóként Hrvoje Tokicot küldte be Détári. Tokic 22 éves és a Hajduk Splittől érkezett tesztelésre.

Az 52. minutumban Máté ugrott ki egy remek labdával, átemelte a kilépő kapust, majd a hálóba lőtt (2-1).

A 67. percben Orosz szögletét követően Máté fejesét bravúrral védte a kapus, a kipattanót Batik könnyedén a hálóba lőtte(3-1).

Egy perccel később Máté csinálta meg magának a lövőhelyzetet, majd a kapu bal oldalába lőtt (4-1)


A második játékrész felénél a BKV Előre ugyan lőtt egy kapufát, de a játékot továbbra is a mieink irányítják. Máté átlövésből, Beliczky szabadrúgásból okozott zavart az ellenfél kapuja előtt.

A gólokat követően kissé szürkébb lett a játékunk, de zömében így is a BKV térfelén tartózkodunk.

A találkozó 4-1-es ferencvárosi győzelemmel ért véget.


Felkészülési mérkőzésen
FTC-BKV Előre 4-1 (1-1)
FTC: Gyenes - Gárdos, Grúz (Králik), Batik, Fülöp - Orosz, Józsi, Birtalan (Tokic), Beliczky - Markovic (Máté J.), Risser (Alonso)
G.: Markovic (32.), Máté J. (52., 68.), Batik (67.)