FTC-Gliwice 1-1

2013. július 10., szerda 11:42 | 5 éve 6 hónapja 6 napja 1 órája 21 perce
Csapatunk döntetlent játszott a lengyel Piast Gliwice elleni találkozón.
FTC-Gliwice 1-1

A mérkőzést megelőzően

NB I-es labdarúgó-csapatunk szerda délután a lengyel Piast Gliwice ellen játszik felkészülési mérkőzést Telkiben. A találkozót a helyszínen szurkolók nem tudják megtekinteni, de a Sport1 élőben közvetíti az összecsapást, miként a fradi.hu is online rádiós, valamint szöveges formában tudósít a helyszínről.

Ricardo Moniz kihirdette kezdőcsapatát, amelyben ezúttal helyet kapott új igazolásaink közül Kurucz Péter, valamint Arsenio Valpoort is.

I. félidő

Elkezdődött a mérkőzés, a mieink zöld-fehérben lépnek pályára. A lengyelek lendületesen kezdték a találkozót.


Az első percekben Jurado fejelt egy szélről érkezett beadást követően Kurucz kapuja fölé.

A 10. percben Podgorski lövése kerülte el a kapunkat, majd a túloldalon Valpoort kísérletét blokkolták.

A 13. minutumban Józsi távoli lövését védte a lengyelek kapusa. Az első tíz percben a lengyelek kezdeményeztek többet, de a 15. perctől kezdve átvettük az irányítást.

Mindkét csapat hajt, a 23. percben Somalia tüzelt - Böde hozta helyzetbe -, de a jobb alsó felé tartó kísérletet a lengyelek hálóőre bravúrral védte.

Az első félórát követően Matras fejelt nagy helyzetben a kapunk mellé. Mindkét kapu előtt akadtak már nagy helyzetek. Nem sokkal később előbb Böde elől mentenek az utolsó pillanatban a védők, majd Gyömbér közeli fejesét hárítja nagy bravúrral a lengyel csapat kapusa.

A csapatok gólnélküli döntetlennel vonulnak a szünetre - nagyobb helyzetek a mieink előtt adódtak.

II. félidő

A szünetben Ricardo Moniz hét helyen változtatott. Érkezett három próbajátékos, Sequeira, Donde valamint Diallo, de pályára lépett Hidvégi, Ionescu, Jenner, valamint Busai.

Az újrakezdést követő első helyzet a mieink előtt adódott, Ionescu lövését azonban hárították.

Továbbra is a mieink előtt adódnak helyzetek: Besic szabadrúgása még kijött a kapusról, de Busai ismétlését már fogta a hálóőr. A 63. percben Jenner lőtt egy cselt követően a kapu mellé.

Megszereztük a vezetést! Donde, majd Ionescu volt a labda útja, amit követően román játékosunk hozta helyzetbe Bödét, aki hat méterről, jobbról a kapuba pörgetett (1-0)!

Egy villámgyors lengyel támadás végén Klepczynski találatával sajnos nagyon hamar egyenlítettek a lengyelek (1-1).

Az utolsó negyedóra kezdeténél Somalia játszott össze Diallóval, utóbbi erősen a bal alsó mellé tüzelt.

Ugyan a mieink birtokolják többet a labdát, de nagy helyzetet mégis a lengyelek alakítanak ki: Zganiacz lőtt nem sokkal a kapunk mellé.

A találkozó 1-1-gyes döntetlennel ért véget.

Felkészülési mérkőzés
FTC-Piast Gliwice 1-1 (0-0)
FTC: Kurucz – Jovanovic, Besic, Otten, Bönig – Gyömbér, Józsi – Somalia, Cukic, Valpoort - Böde
II. félidőben pályára lépett: Sequeira (46.), Hidvégi (46.), Diallo (46.), Ionescu (46.), Jenner (46.), Busai (46.), Donde (46.), Halilgalic (88.)
Sárga: Hanzel (36.)
G.: Böde (66.) ill. Klepczynski (70.)