FTC-Hajduk Split 4-2

2016. január 29., péntek 12:15 | 2 éve 10 hónapja 19 napja 20 órája 44 perce
Labdarúgó-csapatunk 4-2-re legyőzte a Hajduk Splitet a törökországi felkészülés utolsó mérkőzésén.
FTC-Hajduk Split 4-2

A mérkőzést megelőzően

Labdarúgó-csapatunk - magyar idő szerint 14.00-s kezdéssel - lejátssza harmadik, egyben utolsó törökországi felkészülési mérkőzését. A mieink ellenfele a horvát élvonalbeli Hajduk Split lesz. A találkozót alább szövegesen közvetítjük drukkereinknek.

Belekben eddig két összecsapást játszottunk: a Paderbontól 1-0-s vereséget szenvedtünk, míg a Wisla Krakkó ellen 2-2-es döntetlent értünk el.

A találkozó előtt Böde Dani külön gyakorolt Peter Friarrel...

Böde-gólok!!!

Közzétette: Ferencvárosi Torna Club – 2016. január 29.

I. félidő

A mieink kezdték a mérkőzést.

A mieink zöld-fehérben, az ellenfél kék-fehérben lép pályára. A csapatkapitányunk Gera Zoltán.

Az 5. percben járunk, eddig a Hajduknak volt egy veszélytelen átlövése.

Újabb 5 perc telt el, újabb helyzetet viszont nem láthattunk. Sajnos a horvátok birtokolják többet a labdát.

A 11. percben Nagy Ádám adta veszélyesen haza a labdát, de Dibusz még megoldotta a tizenhatoson kívülre futva, ugyanakkor tőle Jeffersonhoz került a labda, aki 28 méterről az üres kapuba emelt (0-1)!

A 14. percben Nagy Dominik ugratta volna ki Radót, de végül a horvátok kapusának kezében kötött ki a labda. Öt perccel később Nagy Dominik lőtt volna kapura, de Jefferson elpöckölte előle a játékszert.

A 20. percben Dibusz lőtte ki a labdát a bal oldalra Ramíreznek, aki ziccerbe hozta Radót, fiatal támadónk nem hibázott, a horvát kapus mellett a kapuba lőtt (1-1).

A 25. percben már egyértelműen a mieink irányították a játékot.

Egy perccel később már mi is vezettünk! Nagy Dominik tolta ki a labdát a jobb szélre Dilavernek, aki laposan az ötös sarka felé gurított, Varga érkezett és laposan a jobb alsó sarokba lőtt (2-1)!

A 30. percben Bencun lőtt kapura, de Dibusz kiütötte a labdát.

Kemény, hajtós a meccs, jó, hogy ilyen találkozót is tudunk játszani. Sok a testi kontaktus, férfias a küzdelem.

A 41. percben Sesták szerelt szépen a tizenhatosunkon belül! Fontos szerelés volt.

Vége az első félidőnek!

II. félidő

A második félidőre Thomas Doll négyet cserélt, eszerint a játékrészre a Jova - Dilaver, Pintér, Leandro, Ramírez - Hajnal, Nagy Á. - Sesták, Nagy D., Lamah - Radó csapattal fut ki a Ferencváros.

Folytatódik a meccs, a félidőt a Hajduk Split kezdte.

A játékrész első helyzete a Hajduk előtt adódott, Milovics fejesét azonban könnyedén hárította Jova Levente. A kontrából aztán kiharcolta Nagy Dominik a félidő első szögletét.

Hajnal kisszögletét Nagy Ádám tekerte Leandro fejére, aki veszélyesen csúsztatott, de fejese elkerülte a kaput.

A félidő első tíz percében komoly taktikai csata folyik a pályán, minden labdáért kiélezett harc folyik, de helyzetekig egyik csapat sem jut el.

A 60. percben klubunk új igazolása, Florian Trinks váltja Nagy Ádámot.

A 63. percben Hajnalt rúgta fel csúnyán Tudor, aki ezért sárga lapot kapott.

A kivédekezett beadás után Hajnal próbálkozott 25 méterről, megpattanó lövését azonban könnyedén hárította a horvátok kapusa.

Éleződik a párharc, rövid egymásutánban Milovics után Florian Trinks is besárgult, aki a törökországi edzőtábor első ferencvárosi sárga lapját gyűjtötte be.

A horvát csapat szép labdajáratás után játszotta be a ferencvárosi tizenhatoson belülre labdát, amelyet Leandro rúgott ki szögletre. A sarokrúgás után sokat volt a levegőben a labda, több fejes után végül sikerült tisztázni.

A 71. percben Nagy Dominik, Sesták és Radó is lejön a pályáról, helyükre Lakatos, Busai és Cukic érkezik.

Hajnal Tamás, Ramírez és Cukic nagyszerű összjátéka után Busai lépett ki a labdával, a játékvezető azonban lesen megállította az akciót.

GÓÓÓL! Florian Trinks megszerzi első gólját a Ferencváros mezében, miután Ramírez bedobása után, Lamah készítette vissza Busainak, aki gólpasszt ad a németnek. Trinks először a kapusba, majd a kipattanót a kapuba lövi! Ferencváros-Hajduk Split 3-1!

Újabb GÓÓÓL! Busai gólpassza után gólt is szerez! Lamah verte meg a védőjét, majd középre passzolt Busai pedig nem hibázott. Ferencváros-Hajduk Split 4-1!


Szépíteni próbál a Hajduk, Roguljic lövését azonban bravúrral védi Jova.

Szépít a Hajduk Split. A Dilaver kezezése miatt megadott büntetőt Arteaga értékesítette. Ferencváros - Hajduk Split 4-2.

Újra támad a Fradi, Hajnal Tamás beadását Lamah fejelte épphogy kapu fölé.

Az utolsó öt percbe lépve nagyszerűen verte meg ellenfelét Lamah, középre tett labdáját azonban kivágta Milovic, az ellentámadást pedig Basic életerős lökete zárta le, amely elkerülte Jova kapuját.

Basicnak megjött a lövőkedve, ismét messziről próbálkozott, de ez a labda is elkerülte a kapunkat.

Az utolsó percekben felélénkül a mérkőzés, helyzetek mindkét kapu előtt, de gólveszélyt egyik csapat sem teremt.

Véget ért a mérkőzés, melyet Radó András, Varga Roland, Florian Trinks és Busai Attila góljaival 4-2-re megnyert a Ferencváros, így győzelemmel zárta a beleki edzőtábort.

Köszönjük figyelmüket!

Felkészülési mérkőzés
FTC-Hajduk Split 4-2
FTC: Dibusz (Jova, a szünetben) - Dilaver, Nalepa (Leandro, a szünetben), Pintér, Ramírez - Gera (Hajnal, a szünetben), Nagy Ádám (Trinks, 61.) - Varga (Lamah, a szünetben), Nagy D. (Cukic, 71.) Radó (Lakatos, 71.) - Sesták (Busai, 71.)
Hajduk: Stipica (Grbic, a szünetben) - Juranovic, Milovic, Bilyi (Nizic, a szünetben), Milic (Pejic, a szünetben) - Maloku (Roguljic, a szünetben), Jefferson, Bencun (Prskalo, 71.), Tudor - Balic (Arteaga, a szünetben), Susic (Basic, a szünetben)
G.: Radó (20.), Varga R. (26.) Trinks (76.) Busai (78.) ill. Jefferson (11.) Arteaga (82., 11-es)