FTC-Honvéd 0-2

2012. augusztus 25., szombat 15:32 | 6 éve 5 hónapja 25 napja 10 perce
Csapatunk kétgólos vereséget szenvedett a Budapest Honvédtól.
FTC-Honvéd 0-2
FTC-Honvéd 0-2

A mérkőzést megelőzően

A nagy hőségre való tekintettel klubunk frissítőpontokat helyezett el, valamint ásványvízzel kedveskedett a szurkolóknak a Budapest Honvéd elleni mérkőzésen az Albert Stadionban. Mint ismert, a találkozó eredetileg kiírt 14 óra helyett 16.15-kor kezdődött el az MLSZ halasztásának köszönhetően.

A Ferencváros hivatalos Facebook-oldalán több képpel is szolgáltunk már a mérkőzést megelőzően a hangolásról, amelyeket ITT érhetnek el.

Ricardo Moniz első ferencvárosi mérkőzésén többek között Hakolát, Józsi Györgyöt, valamint Alempijevicet is a kezdőcsapatba jelölte.

I. félidő

A mieink zöld-fehérben, a kispestiek feketében vonultak a pályára. A találkozót a Ferencváros kezdte.

A 2. percben Vladan Cukic eresztett meg egy életerős lövést a kaputól 25 méterre. A bal felső felé tartó labdát Czuczi szögletre mentette.

Az első negyedórában egyértelműen beszorítottuk a kispestieket. Különösen a jobb oldalunk volt aktív, több jó beadás is érkezett erről az oldalról, de a kapu előtt lemaradtak a társak.

A 20. perc környékén a Honvéd kijött a szorításból, ekkor a játék kiegyenlítetté vált.

Somalia előzte meg a védőjét egy keresztbe lőtt labdánál, majd a tizenhatoson belülre törve egy hátvéd szorításában ellőtte a kapus mellett a labdát, de Baráth a gólvonalról mentetni tudott...

Nem sokkal később ismét Somalia lépett ki - Böde indította -, de Czuczi remek ritmussal lecsapott a labdára, és megszerezte.

A 39. percben Jova lépett ki rosszul egy labdára, így Délczeg nagy helyzetbe került, Klein már csak szabálytalanul tudta szerelni - cseh védőnket piros lappal kiállította a játékvezető, és tizenegyest ítélt.

A büntetőt Ivancsics végezte el, a jobb oldalt vette célba, de Jova védeni tudta a kísérletet.

A félidő hajrájában Tchami lőtt egy beadást a kapunkba (0-1). Az utolsó pillanatokban egyenlíthettünk volna, de Hakola lövése a kapufán csattant...


II. félidő

A szünetben Alempijevic helyére Jovanovic állt be.

Az emberhátrány ellenére a második félidő első 10 percében ismét beszorítottuk a Honvédot. Az 55. percben Józsi lőtt kapásból alig a felső léc fölé egy jobb oldali beadást.

A folytatásban továbbra is a mieink domináltak, de ez a helyzetekben nem mutatkozott meg. Jovanovic lövését Czuczi magabiztosan fogta, míg a túloldalon Vernes távolról ívelt a kapunkra, a kint álló Jova bravúrral a léc fölé tolta a roppant veszélyes labdát...

A meccs utolsó harmadában is a mieink domináltak, a Honvéd elsősorban a védekezésre összpontosított.

Ennek ellenére az utolsó másodpercekben mégis a kispestiek találtak be. Délczeg lépett ki erősen lesgyanús helyzetben, kicselezte Jovát, és a hálónkba lőtt (0-2).

A találkozó 2-0-s kispesti sikerrel ért véget.


NB I, 5. forduló
FTC-Honvéd 0-2
Nézőszám: 4500

FTC: Jova – Alempijevic (Jovanovic), Grúz, Klein, Sváb – Gyömbér, Cukic – Somalia (Máté J.), Józsi, Hakola (Beliczky) – Böde
Honvéd: Czuczi - Ignjatovic, Debreceni, Lovric, Zivanovic - Baráth, Ivancsics (Vécsei), Johnson, Tchami (Faggyas) - Délczeg, Vernes (Hidi)

Sárga: Baráth (11.), Grúz (19.), Zivanovic (51.)
Kiállítva: Klein (39.)
G.: Tchami (43.), Délczeg (92.)