FTC-Kaposvár 2-2

2013. május 31., péntek 16:50 | 5 éve 8 hónapja 19 napja -1 órája 7 perce
Csapatunk 2-2-es döntetlent játszott a Kaposvárral.
FTC-Kaposvár 2-2
FTC-Kaposvár

A mérkőzést megelőzően

Csapatunk a 2012/2013-as szezon utolsó bajnoki mérkőzését a Kaposvár ellen vívja meg az ETO Parkban. Ricardo Moniz kihirdette kezdőcsapatát, amelyben ezúttal helyet kapott Aleksandar Jovanovic és Holman Dávid is.

I. félidő

Csapatunk zöld-fehérben, a kaposváriak tiszta zöldben léptek pályára, a mérkőzést a mieink kezdték.

Az első komolyabb támadásunknál gyönyörű Holman-Jenner-Böde háromszög végén holland játékosunk tálalt madocsai csatárunk elé, aki azonban nem tudott ziccerbe kerülni.

Folyamatosan a kaposvári térfélen zajlik a játék, és a ziccerek kialakításától sem áll messze együttesünk, az utolsó átadásokat azonban egyelőre lefülelik a vendégvédők.

Holman indította Jennert, aki a bal oldalról középre adott, ahol a fejelni készülő Bödét lerántották. A játékvezető jogosan tizenegyest ítélt. A büntetőt Böde okosan a jobb alsóba gurította, 1-0.

A 29. percben Ionescu pörgetett remekül Holman elé, aki ziccerben már lövésre lendítette a lábát, ám az utolsó pillanatban szerelték.

Folyamatosan alakítjuk ki a helyzeteket: előbb Böde kiváló tekerését védte bravúrral Hajduch, majd Holman fejesét szedte le a Rákóczi kapusa.

A szünet előtt nem sokkal Jenner baloldali szöglete tekeredett veszélyesen, a labda mindenki előtt elment, így nem sikerült újabb gólt szereznünk.

Egy perccel később Holman emelt Böde elé, aki megpróbálta kapásból Hajduch mellett elpöckölni a labdát, az ellenfél kapusa azonban lábbal nagyot védett.

A csapatok 1-0-s Fradi-vezetéssel mentek a szünetre.

II. félidő

Csere nélkül folytatódott a mérkőzés.

A 49. percben Holman tálalt Böde elé, akit az utolsó pillanatban gyanús körülmények között szereltek a tizenhatoson belül.

A semmiből egyenlített a Kaposvár: egy középre adott labda után Vrucina fejelt kapura, ezt Jova még nagy bravúrral a lécre tolta, a kipattanót Okuka azonban már befejelte, 1-1.

Somalia tört be a tizenhatoson belülre, ahol fellökték. Tizenegyes! Ismét Böde állt a labda mögé, és ismét a jobb sarokba lőtt, 2-1.

Alempijevic-Sváb-Jenner összjáték végén Jenner lőtt a bal kapufára, igaz, a játékvezető les miatt megállította az akciót.

Jovanovic szabálytalankodott a tizenhatoson belül. Ez is tizenegyes. A büntetőt Waltner a léc alá lőtte, 2-2.

Az utolsó pillanatban Böde még nagy helyzetbe fölé fejelt, így 2-2-es döntetlen lett a mérkőzés vége.

NB I, 30. forduló
FTC-Kaposvár 2-2 (1-0)
FTC: Jova - Jovanovic (Peric, 88.), Klein, Gyömbér, Sváb - Alempijevic, Ionescu (Martinus, 74.) - Somalia, Holman (Aborah, 61.), Jenner - Böde
Kaposvár: Hajduch - Addo, Pavlovic, Okuka, Kovács O. - Jánvári, Balázs B., Zámbó (Thian, 54.), Haruna (Waltner, 68.) - Vrucina (Fotias, 89.), Pedro
Sárga: Jánvári (18.), Jenner (35.), Addo (60.), Pavlovic (62.), Waltner (87.), Vrucina (88.)
G.: Böde (20., 61.), ill. Okuka (54.), Waltner (83.)