FTC-Kolozsvár 0-1

2013. január 19., szombat 13:24 | 6 éve 1 hónapja 1 napja 17 órája 58 perce
Csapatunkat egy tizenegyesből szerzett góllal verte meg a CFR Cluj.
FTC-Kolozsvár 0-1
FTC-Kolozsvár 0-1

A mérkőzést megelőzően

A reggeli időjárás miatt sokáig kérdés volt, hogy a helyi szervezők meg tudják-e rendezni csapatunk második spanyolországi felkészülési találkozóját, de 13 óra környékén eldőlt: lesz FTC-Kolozsvár meccs Marbellán.

Mint ismert, egy nappal korábban a mieink 3-2-re legyőzték a Dinamo Kijevet. Ricardo Moniz fiaira ma sem vár könnyű találkozó, hiszen a CFR Cluj az idei szezonban a Bajnokok Ligájában indult, és csoportharmadikként az Európa Liga kiesési szakaszában várja a tavaszt.

Ricardo Moniz a kolozsvári csapat ellen elsősorban azoknak ad lehetőséget, akik a Dinamo Kijev ellen nem léptek pályára.

A rossz hír, hogy a csapat szállásánál megint zuhog az eső, a jó hír, hogy ez még nem jelenti azt, hogy a 20 percnyi buszozásra levő meccshelyszínen nem szikrázóan süt a nap. A spanyol időjárás olyan, mint egy jó focimeccs: nem lehet megmondani, hogy mi lesz a következő percben.

Az időjárás a találkozó helyszínén is igen kellemetlen: orkán erejű szél és eső nehezíti majd a játékosok dolgát.

A találkozón sérülés miatt nem léphet pályára saját nevelésű játékosunk, Vass Ádám, aki jelenleg a Kolozsvárt erősíti. Azonban Ádám a napokban a fradi.hu-nak elárulta: egy napon szívesen újra zöld-fehérbe öltözne.

I. félidő

A mérkőzés kezdetére szerencsére elállt az eső és a viharos szél. A mieink zöld nadrágban és fehér felsőben lépnek pályára, a kolozsváriak tiszta pirosban.

Az első öt perc során nem alakult ki helyzet egyik kapu előtt sem. Az már most látszik, hogy harcias, kemény meccs lesz.

A 13. percben Deac lőtt gyengén, másfél méterrel a jobb oldali kapufa mellé. Az ellentámadásnál a CFR kapusa fogott meg egy indítást Somalia elől. Nem sokkal később Hora belsőzött az ötös környékén a kapunk mellé - ez volt a meccs első igazi nagy helyzete.

A 20. perc környékétől a mieink birtokolták többet a labdát. Időközben megérkezett az edzőkomplexumba a Dinamo Kijev különítménye, amely a szomszédos edzőpályán tartja meg edzését.

A 25. percben Gyömbér lőtt 23 méterről a bal alsó sarok mellé. Egy kolozsvári védelmi megingást követően Zeravica szögletét Gyömbér fejelte 10 méterről a kapu fölé. A 33. minutumban Rada 25 méterről megeresztett, keményen csapódó lövését fogta másodszorra meg Ranilovic.

A félidő hajrája a Kolozsvár térfelén zajlott, de mégis a CFR előtt adódott két lehetőség: Rada bal felsőbe tartó szabadrúgását Ranilovic védte, majd szlovén kapusunk egy szögletből kapura tekert lövést hárított.

Az első játékrész 0-0-val ért véget.

II. félidő

A szünetben Gyömbér helyén Jovanovic folytatja, a CFR teljes sort cserélt. Az újrakezdést követően Alempijevic szabadrúgásából veszélyeztettünk.

Az 59. percben Rui Pedro lövésénél kellett hárítania Ranilovicnak, szlovén játékosunk magabiztosan védett.

Nem sokkal később Cukic lőtt a kapu fölé, majd egy szögletet követően nem találta el jól a labdát, így oda lett a helyzet. A mieink roppant harcosan játszanak, teljesen kiegyenlített, és jó iramú a mérkőzés.

A 72. percben Sváb birkózott csatárával, amit követően mindketten elestek a tizenhatoson belül. A bíró tizenegyest ítélt, amit Cadú a jobb alsóba vágott (0-1). A játékvezető sajnos nem ér fel a csapatok színvonalához...

A mérkőzés hajrájában a frissebb kolozsvári csapat dominál, a mieink ugyanakkor az utolsó percig küzdenek.

A 89. percben Hakola lőtt távolról kapura, de a Kolozsvár hálóőre védett. Az utolsó percekben mi támadunk.

Több gól már nem született, így csapatunk hiába küzdött végig nagy szívvel, 1-0-s vereséget szenvedett.

Felkészülési mérkőzés
FTC-Kolozsvár 0-1 (0-0)
FTC: Ranilovic – Batik, Junior Fell, Alempijevic, Sváb – Gyömbér (Jovanovic), Busai – Hakola, Zeravica (Cukic), Somalia - Peric
Kolozsvár, I. félidő: Stancioiu - Deac, Rada, Godemeche, Maftei - Pinto, Celestino - Paum, Hora, Camora - Weldon (Bus)
Kolozsvár, II. félidő: Felgueiras – Panin, Cadú, Piccolo, Sepsi – Muresan, Lignani – Maah, Rui Pedro, Valente - Bjelanovic
G.: Cadú (72., 11-esből)