FTC-Lokomotív Moszkva 2-1

2018. február 10., szombat 15:30 | 10 hónapja 8 napja 17 órája 14 perce
A Ferencváros remek játékkal, két második félidei gyönyörű góllal 2-1-re legyőzte az orosz Premjer Ligában listavezető Lokomotív Moszkvát a spanyolországi edzőtábor második, La Línea de la Concepciónban rendezett felkészülési mérkőzésén.
FTC-Lokomotív Moszkva 2-1A mérkőzés előtt

Lassan végéhez közeledik a spanyolországi edzőtábor, labdarúgóinkra azonban még vár az orosz élvonalbeli Lokomotív Moszkva. Ellenfelünket ITT mutattuk be részletesen.

Első spanyolországi mérkőzésünkön 4-0-s győzelmet arattunk a helyi Cádiz ellen.

A hét közepén csatlakozott a társakhoz Gera Zoltán, míg Otigba Kenneth ITT beszélt az edzőtáborról.

Második mérkőzésünket a a gibraltári határ mellett lévő La Línea de la Concepciónban játsszuk.

Megvan a kezdőcsapatunk a mai találkozóra! Thomas Doll a Dibusz - Lovrencsics G., Otigba, Blazic, Pedroso - Leandro, Gorriaran - Varga, Paintsil, Amadou - Böde összeállításban küldi pályára a Ferencvárost.

A Lokomotív Moszkva a Kocsenkov - Rotenberg, Mihalik, Corluka, Liszov - Taraszov, Galanyin, Barinov - Rybus, Éder, Kaszajev kezdőcsapattal lép pályára.

Elkezdődött a mérkőzés!

I. félidő

A mieink többet birtokolják a labdát az első percekben. A 4. perc közepén Paintsilt borítják fel a tizenhatoson belül, ám a játékvezető sípja néma maradt.

A 6. percig kellett várni az első komolyabb akcióra: Lovrencsics húzta meg a jobb oldalon, lapos beadását azonban a védők kivágták.

Kilenc perc telt el a mérkőzésből, nagyobb helyzet nélkül folyik egyelőre a játék, de többnyire a Ferencváros irányít.

Megvolt az első kapu felé tartó lövésünk is, Varga Roland próbálkozása azonban jócskán célt tévesztett.

A 14. percben Lovrencsics remekül indította Bödét, aki azonban hajszállal a leshatáron túlról lépett ki.

Három perccel később kisebb tűzijátékot rendeztünk a Lokomotív kapuja előtt, tiszta lövőhelyzethez azonban nem jutottunk, a védők többször is remekül szabadítottak fel.

A 19. percben Amadou kap labdát a bal oldalon, az alapvonal felé cselez, ám szabálytalankodnak vele szemben, így igen veszélyes helyről jöhetünk szabadrúgással, öt méterre a kaputól, a bal oldalról. Varga Roland lapos lövéssel próbálkozott a szabadrúgásból, ám a labda a kapu mögött hagyta el a játékteret.

A 24. percben járunk, amikor szöglethez jut a Lokomotív. A veszélyesen befelé ívelő labdát többen elvétik, végül a visszazáró Amadou vágja ki a veszélyes területről.

Egy perccel később Liszov adja be a bal oldalról, a veszélyesen emelkedő Éder elől Dibusz öklözi ki a labdát.

A 27. percben megvan az első komolyabb orosz kapuralövés is: Gorriaran adja el a labdát a tizenhatosunk bal sarkánál, Taraszov pedig a labdaszerzést követően nagy erővel jócskán kapu fölé lő.

A 30. percben egy jobb oldali szöglet után Paintsil-Varga összjáték végén utóbbi ível középre, a lecsúszott beadás veszélyesen hullik a hosszú sarok felé, Kocsenkov azonban remek mozdulattal szögletre üti a labdát. A túloldalról Pedroso íveli be a szögletet, Böde emelkedik jól, azonban fejese elkerüli a kaput.

Két perccel később veszélyes támadást vezet a Fradi, a felezővonalnál történt labdaszerzés után Amadou lép ki mélységből egy indítással a bal oldalon, Paintsilnek teszi vissza, aki Gorriaranhoz továbbít a tizenhatos jobb sarkára, uruguayi középpályásunk végül Lovrencsicsnek készíti le lövésre, az erős lövés azonban mellé-fölé száll.

A 34. percben ismét a Ferencváros veszélyeztet, Varga Roland középről leadott távoli lövését Kocsenkov kisebb bravúrral üti oldalra.

Öt perccel később Éder a tizenhatosunk jobb oldalán tűnik fel, szabálytalankodunk vele szemben, így nagyon veszélyes helyről jöhet szabadrúgással a Lokomotív, Rybus azonban laposan a kéttagú sorfalba vágja a labdát.

Bár nincsenek nagy helyzetek, az iram egészen jó, kemény párharcok zajlanak a pályán, az elmúlt percekben sok kisebb szabálytalanság tördelte a játékot.

A 45. percben Paintsillel szemben szabálytalankodnak harminc méterre a kaputól, a pálya közepén. A szabadrúgást Varga egyből kapura tűzi, Kocsenkov kezéből először kipattan a labda, másodszorra azonban rávetődik.

Véget ért az első félidő.

Elkezdődött a második félidő!

II. félidő

A szünetben Thomas Doll két helyen változtatott: a kapuban Varga Ádám folytatja, Leandrót pedig Koch váltja.

A Lokomotív is kettőt cserélt: a kapuban Medvegyev folytatja, míg Galanyin helyére Korjan állt be.

Az 50. percben rögtön dolga akad Medvegyevnek, a jobbszélen meginduló Varga Roland lapos lövését könnyedén öleli magához.

GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!! Az 55. percben megszerzi a vezetést a Ferencváros! Paintsil tör be a tizenhatoson belülre, középre tett labdáját kivágják a védők, az érkező Julian Koch azonban egy igazítás után 25 méterről hatalmas bombát ereszt meg, a labda pedig a léc érintésével a bal felsőbe vágódik! Gyönyörű találat volt! 1-0

OTT A MÁSODIK!!! Az 59. percben Paintsillel szemben szabálytalankodnak 20 méterre a kaputól, kissé balra, Varga Roland pedig a szabadrúgást kapásból a kapu jobb oldalába tekeri! 2-0

Két perccel később szépít a Lokomotív: Éder kap labdát egészen elöl, az utolsó két védőnkkel egy vonalban, a fordulás után pedig remekül veszi észre, hogy Varga Ádám kinn áll a kapujából, és szép emeléssel a jobb sarokba juttatja a labdát. 2-1

A 64. percben ismét Paintsillel szemben szabálytalanok, Varga Roland pedig szinte ugyanonnan lőhet szabadrúgást. Ezúttal a bal alsót választja, Medvegyev azonban bravúros vetődéssel hárít.

A 65. percben hat helyen változtatunk: lejön Böde, Varga Roland, Paintsil, Pedroso, Blazic és Gorriaran, beáll Batik, Sternberg, Hajnal, Rui Pedro, Nagy Dominik és Lovrencsics Balázs.

A 68. perc elején Amadout buktatják a tizenhatos bal oldalán, így nagyon veszélyes helyről jöhetünk ismét szabadrúgással. Hajnal Tamás laposan végzi el a pontrúgást, Nagy Dominik középről visszateszi Sternbergnek, aki a jobb oldalon érkező Amadouhoz továbbít, szélsőnk pedig kevéssel a bal sarok mellé lő.

A 73. percben cserél a Lokomotív: Galadzsan váltotta Kaszajevet.

A 80. percben egy veszélyes jobb oldali orosz akció végén a befelé húzó Rybus célozta meg a jobb alsót, Varga Ádám azonban remek vetődéssel kitolta a lövést.

Három perccel később Lovrencsics Balázs az utolsó védőtől szerez labdát a felezővonalnál, majd hatalmas szólót vezet, végül azonban sajnos hosszan tolja meg a labdát, estében még kapura kotorja, a kapujából kilépő Medvegyev azonban hárítani tud.

A 85. percben Rui Pedro indul meg egy labdával lendületesen a pálya közepén, a jobb szélre játszik Lovrencsicshez, aki élesen középre teker, a labda azonban lecsúszik, és a bal alsó felé tart, Medvegyevnek reflexmozdulattal kell szögletre ütnie.

A szöglet után Batik fejelt kapura, Medvegyev azonban lehúzta a labdát.

A mérkőzés utolsó percei zajlanak. A Lokomotív többet birtokolja a labdát az elmúlt időszakban, a Fradi azonban gyors kontráiból veszélyesebb ellenfelénél.

Véget ért a mérkőzés! A Ferencváros 2-1-re legyőzte az orosz Premjer Liga listavezetőjét!

Felkészülési mérkőzés, Spanyolország
FTC-Lokomotív Moszkva 2-1 (0-0)
FTC: Dibusz (Varga Á., a szünetben) - Lovrencsics G., Otigba, Blazic (Batik, 65.), Pedroso (Sternberg, 65.) - Leandro (Koch, a szünetben), Gorriaran (Hajnal, 65.) - Varga R. (Nagy D., 65.), Paintsil (Rui Pedro, 65.), Amadou - Böde (Lovrencsics B., 65.)
Lokomotív Moszkva: Kocsenkov (Medvegyev, a szünetben) - Rotenberg, Mihalik, Corluka, Liszov - Taraszov, Galanyin (Korjan, a szünetben), Barinov - Rybus, Éder, Kaszajev (Galadzsan, 73.)
Gól: Koch (55.), Varga R. (59.), illetve Éder (61.)