FTC-Paks 1-2

2012. július 7., szombat 9:12 | 6 éve 7 hónapja 12 napja 9 órája 38 perce
Csapatunk egygólos vereséget szenvedett az atomvárosiak elleni felkészülési mérkőzésen.
FTC-Paks 1-2
Felkészülési mérkőzés: FTC-Paks 1-2

A mérkőzést megelőzően

Szerdán a Veszprém ellen lépett pályára csapatunk, ma délelőtt a Paks következett. Ahogy a veszprémiek, úgy a paksiak elleni találkozóra is támogatói karszalaggal lehetett belépni (Dragóner Attila és Keller József köszönőlevele ITT olvasható el a kezdeményezéssel kapcsolatban), amelynek ára 500 Ft volt.

Détári Lajos kijelölte kezdőcsapatát, amelyben ezúttal Fülöp Noel és Jova Levente is helyet kapott.

I. félidő

A mieink tiszta fehérben, a vendégek kék felsőben és fekete nadrágban léptek pályára. A találkozót a Ferencváros kezdte.

A mérkőzés jó tempóban kezdődött, az első percekben Böde - aki volt csapata ellen lépett ma pályára - átlövésével veszélyeztettünk. Nem sokkal később Jovanovic lőtt kapura, de kísérletét blokkolták.

A 10. percben egy tetszetős, gyors támadás végén Cukic lőtt 19 méterről a bal felső sarok fölé. A kísérletet követően Pölöskey Péter lőtt a tizenhatoson belülről, szorongatott helyzetben a kapu mellé.

Az első negyedóra végén a hálóba találtunk, de a játékvezető közbefújt, így a gólt érvénytelenítették. A csapat azonban nem esett pánikba, egy perccel később Cukic ment el a jobb szélen, majd remek ívű beadása a paksi kapu jobb oldalába csapódott (1-0).

Az újrakezdést követően Sipeki kiváló lövése csapódott nem sokkal kapunk bal alsó sarka mellé. A 20. percben egykori játékosunk, Bartha László sajnos pontosabb volt: a tizenhatos sarkáról Jova kapujába lőtt (1-1).

Öt perccel később Pölöskey és Böde játszott össze, utóbbi két testcselt követően centikkel lőtt a jobb oldali kapufa mellé. A félidő hajrájában egyébként Pölöskey is megeresztett egy ígéretes lövést, de próbálkozása elkerülte a jobb felsőt.

A meccs egyik legnagyobb helyzetét Böde és Somalia hozta össze: előbbi egy remek szólót követően kiugratta a brazil csatárt, aki azonban a kimozduló Pokorni fölött a kapu mellé pörgetett.

A félidő egyik utolsó momentumaként Kiss szállt bele kíméletlenül Somaliába. Légiósunk a vállát fájlalta, de vissza tudott futni a pályára.

A félidőre 1-1-es döntetlennel vonulhattak a csapatok.

II. félidő

A második félidő elején Ottennel szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Pölöskey Péter végezte el, de Pokorni hárítani tudott.

A 60. percben a Paks is büntetőt kapott, az ellenfél nem hibázott: Simon Attila kapunk jobb alsó sarkába lőtte a tizenegyest (1-2).

A második félidő kevésbé volt izgalmas és tartalmas, mint az első, a helyzetek száma is kevesebb, zömében a mezőnyben gyűrik egymást a csapatok.

A második félidő felénél Détári Lajos teljes sort cserélt, pályára lépett többek között a próbajátékon levő Papucsek Barna, valamint Perica Marosevic is.

A mieink mezőnyfölényben játszottak, ám ez a helyzetek számában nem mutatkozott meg.

A találkozó 2-1-es paksi győzelemmel ért véget.Végeredmény
Felkészülési mérkőzés
FTC-Paks 1-2 (1-1)
Nézőszám: 400
FTC: Jova - Fülöp, Otten, Klein, Sváb - Jovanovic, Cukic, Gyömbér - Somalia, Böde, Pölöskey
FTC, II. félidő: Gyenes - Batik, Grúz, Papucsek - Nyilasi, Hakola, Józsi, Orosz, Beliczky - Marosevic, Máté J.
Paks: Pokorni - Heffler T., Sifter, Szabó J., Csehi (Báló) - Kulcsár, Bartha, Fiola, Sipeki - Kiss T. (Heffler N.), Simon A.
G.: Cukic (16.) ill. Bartha (20.), Simon A. (60., 11-esből)