FTC-Puskás A. 1-1

2017. július 16., vasárnap 14:11 | 10 hónapja 6 napja 15 órája 16 perce
NB I-es labdarúgó-csapatunk döntetlent játszott a Puskás Akadémia ellen.
FTC-Puskás A. 1-1

A mérkőzés előtt

Labdarúgó-csapatunk megkezdi szereplését a 2017/18-as bajnokságban. Első ellenfelünk az újonc Puskás Akadémia. Pályaedzőnk, Máté Csaba várakozásait IDE kattintva olvashatja el.

Thomas Doll három helyen változtatott csütörtöki, Midtjylland elleni kezdőcsapatához képest: ezúttal helyet kapott Batik Bence, Bőle Lukács, és Lovrencsics Balázs is.

A kezdősípszó előtt az FTC Labdarúgó ZRT. vezérigazgatója két díjat is átadott játékosunknak, Gera Zoltánnak. Rutinos középpályásunk még az előző szezonban a Videoton ellen 200. bajnokiján lépett pályára a Ferencváros színeiben, míg a másikat azért, mert a szurkolók az elmúlt szezon legjobb fradi-játékosának választották.

Elkezdődött a mérkőzés.

I. félidő

Az első veszélyes megmozdulás: Botka indult el nagy lendülettel a kapu felé, Varga elöl azonban megszerezte a labdát Danilovic.

A nyolcadik percben Varga Roland próbálkozhatott szabadrúgásból, de a kapus fogta a lövést.

A 15. percben Leandro helyére Koch érkezett.

Az első 17 percben komolyabb helyzet nem alakult, többet birtokoltuk a labdát, de a játék kissé töredezett, sok az apró szabálytalanság.

A 18. percben Gorriaran pazar labdáját Rui Pedro lőtte el kapásból, nem túl erősen, laposan 19 méterről, Danilovic magabiztosan hárított.

A 24. percben Szakály lépett ki ziccerben a bal oldalon, majd 12 méterről a hálónkba lőtt (0-1).

A 25. percben Batik Bence fejelt nem sokkal a Puskás kapuja fölé, majd a következő helyzet végén Gorriaran lepattanó lövését Rui Pedro lőtte a felső hálóba...

A 30. percben Varga iramodott meg a jobb szélen, Lovrencsicset szöktette ki, aki éles szögből, kiszorított helyzetből a kapusba lőtt.

A 36. percben Gera mélységi labdáját Lovrencsics Balázs készítette le mellel Rui Pedrónak, aki a Puskás kapuja mellé lőtt.

Ismét egy csodálatos Varga-góóóóóól! A 42. percben a tizenhatos jobb sarka elől, megközelítőleg 19-20 méterről végzett el támadónk egy szabadrúgást, amit gyönyörűen a kapu bal oldalába lőtt (1-1)! Hajrá fiúk, hajrá Fradi!

Két perccel később Lovrencsics Gergő lőtt 30-32 méterről az ellenfél kapuja fölé.

II. félidő

Csere nélkül folytatódott a mérkőzés.

Az 52. percben egy villámgyors kontrát vezettünk, ami végén Lovrencsics Balázs lépett ki, le is rázta magáról a védőjét, de végül utolérték, a lövését már blokkolták, így nem alakult ki nagyobb lehetőség.

Az 55. percben Varga egy átvételt követően 22 méterről, középről lőtt, a bal alsó felé tartó kísérletet Danilovic fogta.

A 69. percben Rui Pedro helyére Hajnal Tamás érkezett.

A 71. percben egy beadást követően Molnár talált a kapunkba - szerencsére már lesről.

A 80. percben Hajnalt kell ápolni a pályán, fejre kaphatott ütést. Középpályásunkat hordágyon kellett lehozni a pályáról...

8 perc van hátra a rendes játékidőből, mivel nincs több cserénk, ezért 10 emberrel fejezzük be a találkozót.

A Puskás térfelén tartjuk a labdát, de egyelőre nem tudunk nagy helyzetet kidolgozni, míg a felcsúti kontrák jelentős veszélyt hordoznak magukban...

Az utolsó percekben járunk, sajnos töredezett a játék, és szerencsénk sincs... Egy rövid kiszabadítást Varga tüzelt 30 méterről, a bombaerős kísérlet nem sokkal kerülte el a kapu bal oldalát...

A hajrában Moutari szaladt el a bal oldalon, a tizenhatos előtt két cselt is megcsinált befelé, majd lőtt, blokkolt kísérlete nem sokkal ment a kapu fölé. A szögletből Lovrencsics Balázs fejelt nem sokkal a kapu mellé.

A hosszabbításban Moutari lépett ki, be is lőtte a helyzetét, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

Vége a mérkőzésnek.

FTC-Puskás Akadémia 1-1 (1-1)
FTC: Dibusz - Lovrencsics G., Batik, Leandro (Koch, 15.), Botka - Gorriaran, Gera - Bőle, Rui Pedro (Hajnal, 69.), Varga (Moutari, 60.) - Lovrencsics B.
Puskás Akadémia: Danilovic – Poór, Heris, Vanczák, Spandler – Mevoungou – Prosser (Molnár G., 68.), Márkvárt, Balogh B., Szakály P. (Bacelic-Grgic, 44.) – Radó (Diallo, 54.)
Sárga lap: Vanczák (8.), Batik (15.), Márkvárt (45.), Rui Pedro (45.), Poór (50.), Koch (54.)
G.: Varga R. (42.) ill. Szakály P. (25.)