FTC-Ruzomberok 3-3

2013. február 6., szerda 10:12 | 6 éve 13 napja 7 órája 54 perce
Csapatunk döntetlent játszott a rózsahegyi csapattal.
FTC-Ruzomberok 3-3
FTC-Ruzomberok 3-3

A mérkőzést megelőzően

Csapatunk Lipótra utazott, hogy a szlovák élvonalban szereplő MFK Ruzomberok ellen játsszon felkészülési mérkőzést. A mieinket parádés körülmények fogadták Lipóton, ahol a helyi Futball Center Edzőközpont szervezői remek minőségű füves pályát biztosítottak a csapatok számára - tehát a mérkőzést nem műfüvön rendezik meg.

Az edzőkomplexum egyébként - remek infrastruktúrájával, műfüves és füves pályáival - üde színfoltja a magyar futballnak, nem véletlen, hogy több csapat is ezt a helyszínt választja edzőtáborozása színhelyéül.

Ricardo Moniz kihirdette kezdőcsapatát, amelyben ezúttal helyet kapott Gárdos András, Sváb Dániel és Juha Hakola is.

I. félidő

A rózsahegyiek tiszta fehérben, míg a mieink az idegenbeli zöld mezben lépnek pályára. A csapatkapitányi karszalagot ezúttal Vladan Cukic viseli.

A találkozót csapatunk kezdte. Az első percekben ellenfelünk egy veszélyes szabadrúgással, majd egy gyenge átlövéssel próbálkozott, de egyikből sem alakult ki nagyobb baj a kapunk előtt.

A 9. percben a mieink egy gyors ellentámadással lódultak meg Somalia vezetésével, amit követően Orosz lekészített labdáját Cukic lőtte a kapu fölé belsővel.

Egy perccel később támadósorunk ismét könnyedén átfűzte a rózsahegyi védelmet, Hakola keresztlabdája Oroszhoz került, aki a tizenhatoson belülről a kapuba lőtt (1-0).

A játékosok életét nem könnyíti meg a húsba hasító fagyos szél, de szerencsére a szép számú fradista szurkolóhad megtalálta a hideg elviselésének módját.

A 19. percben Peric vett mellre egy előreívelt labdát, majd a tizenhatoson belülre érve a jobb alsóba lőtt - a találatot ugyanakkor a játékvezető les miatt érvénytelenítette.

A félidő felénél Mukendi lőtt tisztán, hét méterről a kapunk fölé, majd pár perccel később Hakola 17 méterről megeresztett szabadrúgását fogta a vendégek kapusa. Eddig dominálunk.

A 33. percben Cukic végzett el gyorsan a félpálya környékéről egy szabadrúgást, a jobb oldalon meglóduló Hakola levette a labdát, majd a legjobb ütemben indította a védőfalból kimozduló Somaliát, aki a tizenhatoson belülről, kissé jobbról a hálóba lőtt, a kapus csak belekapni tudott a labdába, de hárítani már nem (2-0).

Nem sokkal később Gárdos lőtt kapura szinte az oldalvonal mellől, a tizenhatos sarkának környékéről, de a rózsahegyi kapus szögletre tudta tolni a labdát.

A játékrész hajrájában Somalia hozta magát lövőhelyzetbe egy testcsellel, majd 18 méterről a jobb alsó mellé lőtt laposan.

A félidőre 2-0-s előnnyel vonulhattak a mieink.

II. félidő

A szünetben Kunsági Roland és Simita Gergő állt be. Az újrakezdést a rózsahegyiek egy átlövéssel indították, ami az oldalhálónkban landolt.

Az 55. percben Hakola és Jovanovic játszott össze csodálatosan, majd Jovanovic egy elérhetetlennek tűnő labdát adott Somaliának, aki azonban rástartolt, és hatalmas hátrányát ledolgozva egyszerre ért oda az ellenfél kapusával a labdához. A tizenhatoson belül megvívott csatából Somalia jött ki jobban, aki ügyesen elkanalazta a labdát, Perichez tálalt, aki a bal felsőbe lőtt (3-0).

Pár perccel később Jovanovic szólalkozott össze a nála két-három fejjel magasabb Mukendivel. Bár szerb légiósunk nem szorult védelemre, pár másodperc alatt négy-öt csapattársa termett a helyszínen.

A 60. percben a második csapatunkban futballozó fiatal Majzik Adrián állt be.

A 63. percben Lupták szépített (3-1).

Egy Ruzembok-támadásnál "szerencsésen" Serecinhez került a labda, aki 13 méterről, jobbról a jobb alsóba tekert (3-2).

Somaliát aprítják a darabos védők... Nehéz tartani, így rövid időn belül kétszer is ápolni kellett egy-egy ütemtelen belépőt követően.

A 75. percben Janso passzolt az ötös előtt érkező Lovashoz, aki a jobb alsóba belsőzött (3-3).

A 80. percben Sváb mentett a gólvonalról egy fejesnél, majd a túloldalon Orosz lövését blokkolták. A következő támadásnál Somalia veszélyeztetett fejjel, majd Orosz lőtt távolról a kapu fölé.

A hajrára újabb két fiatal: Peszmeg Viktor és Nehéz Máté álltak be.

Újabb gól nem született, csapatunk 3-3-as döntetlent játszott.

Felkészülési mérkőzés
FTC-Ruzomberok 3-3 (2-0)
Nézőszám: 400
FTC: Ranilovic (Kunsági) – Gárdos (Simita), Gyömbér, Fell (Majzik), Sváb – Jovanovic, Cukic – Hakola (Peszmeg), Somalia, Orosz M. (Nehéz M.) - Peric
G.: Orosz (10.), Somalia (33.), Peric (55.), ill. Lupták (63.), Lovas (66., 76.)