FTC-Siófok 4-2

2013. április 13., szombat 14:53 | 5 éve 10 hónapja 6 napja 1 órája 27 perce
Csapatunk Böde mesterhármasával és Leonardo góljával 4-2-re verte a Siófokot.
FTC-Siófok 4-2
FTC-Siófok

A mérkőzést megelőzően

Csapatunk az NB I 23. fordulójában a Siófokot fogadja a Puskás Stadionban. Ricardo Moniz kihirdette kezdőcsapatát, amelyben helyet kapott Aleksandar Jovanovic, Stanley Aborah és Leonardo is.

Szurkolóink folyamatosan gyűlnek a stadionba. Érdekesség, hogy Madocsáról körülbelül 50 fős tábor érkezett a találkozóra. Kedvencüket, Böde Dánielt biztosan láthatják majd, támadónk ugyanis a kezdőben szerepel.

I. félidő

A mieink zöld-fehérben, a vendégek tiszta kékben léptek pályára, a mérkőzést mi kezdtük.

Húsz másodperc kellett az első lövéshez: Cukic 25 méteres löketét Kurucz ütötte oldalra, majd a védők szögletre tisztáztak. A sarokrúgást lehúzta a siófoki kapus.

Jovanovicot sérülés miatt már az első percekben le kellett cserélni, a helyére Peric állt.

A 11. percben megszereztük a vezetést: Józsi jobboldali szöglete után Böde passzolta be közelről a labdát, 1-0.

Egy perccel később egyenlítési lehetősége volt a Siófoknak. Hátul nem volt teljes az összhang, a labda furcsa gellert kapva a gólvonal előtt pattant le - Dajic közelről nem tudta bepofozni -, majd fölé pattant.

A mieink sem álltak azonban le, Peric 12 méterről emelt a felső lécre.

Egyenlített a Siófok. Egy baloldali szöglet után Tímár fejelt a rövidbe, 1-1.

Hamar visszavehettük volna a vezetést. Peric lódult meg a jobb oldalon, jól centerezett középre, az érkező Leonardo lövését blokkolták a védők. Fél perccel később Peric lefejelt labdája után Böde lőtt nagy helyzetben fölé.

Leonardo lódult meg, szépen ugratta ki Aborah-t, aki keresztbe ellőtte a labdát, a hosszún Peric érkezett, ám néhány centivel lemaradt a lőtt passzról.

Újabb hatalmas helyzet maradt ki. Leonardo szép csele után Aborahn-ak passzolt, aki nagy helyzetben rosszul találta el a labdát, és fölé lőtt.

Percenként alakítjuk ki a lehetőségeket. Leonardo kényszerítőzött Cukic-csal, az akció végén brazil csatárunk lövését fogta Kurucz.

II. félidő

Csere nélkül folytatódott a találkozó.

Óriási kavarodás a siófoki kapu előtt, a mieink többször is próbálkozhattak lövéssel, ám valamelyik vendégvédő mindig belevetette magát a kísérletbe.

Az 54. percben ismét megszereztük a vezetést: Cukic remek labdája után Böde lőtt közelről, az első próbálkozást védte Kurucz, másodjára azonban csatárunk már a kapuba passzolt, 2-1.

A 66. percben válogatott támadónk megszerezte harmadik gólját is. Aborah ment el szép csellel a baloldalon, visszagurított Bödének, aki 10 méterről laposan a kapuba lőtt, 3-1.

Szépítettek a Balaton-partiak: Melczer 27 méterről, szabadrúgásból lőtte ki a kapu bal felső sarkát, 3-2.

Közel voltunk a gólszerzéshez. Sváb remek beadása után Böde fejelt 7 méterről fölé.

A 85. percben Böde kis híján negyedik találatát is megszerezte, Kurucz kirúgása találta telibe támadónkat, a labda a kapu felé pattant, de végül mellé csorgott.

A 88. minutumban meglőttük a negyediket. Leonardo ugratta ki Bödét, aki kicselezte a kapust, majd Kurucz elhúzta támadónk lábát. Érkezett azonban Leonardo, aki az üres kapuba passzolt, 4-2.

Újabb gól nem esett el, így a mieink 4-2-es győzelmet arattak.

Végeredmény
Nézőszám: 6400
NB I, 23. forduló
FTC-Siófok 4-2 (1-1)
FTC: Jova - Jovanovic (Peric, 5.), Gyömbér, Besic, Sváb - Cukic, Józsi - Aborah, Leonardo (Birtalan, 90.), Somalia - Böde
Siófok: Kurucz - Tímár, Fehér, Melczer (Menyhárt, 82.), Fejes - Takács, Windecker (Kiss Z., 80.), Nagy T., Kecskés (Gál, 55.) - Dajic, Pál Sz.
G.: Böde (11., 54., 66.), Leonardo (88.), ill. Tímár (27.), Melczer (72.)
Sárga: Gyömbér (4.), Kecskés (33.), Windecker (49.), Leonardo (61.), Melczer (63.), Peric (91.)