FTC-Soroksár 5-1

2012. július 14., szombat 9:47 | 6 éve 7 hónapja 5 napja 5 órája 40 perce
Csapatunk egy jó hangulatú, gólgazdag mérkőzést játszott a Soroksárral.
FTC-Soroksár 5-1
Felkészülési mérkőzés: FTC-Soroksár 5-1

A mérkőzést megelőzően

Csapatunk a mai nap folyamán két edzőmérkőzést is játszik: 10:30-kor a Soroksár, 15 órakor a Dunaújváros az ellenfél. Mindkét találkozót az Albert Flórián Stadion 3-as edzőpályáján rendezik meg.

I. félidő

A Soroksár elleni mérkőzést a mieink kezdték.

Az első nagy helyzet a 8. percben alakult ki: ekkor Jovanovic indításából Pölöskey lépett ki, ám kissé kiszorított helyzetbe került, így a kapus mellett már nem tudta elrúgni a labdát.

Két perccel később Böde vezette rá az ellenfél védelmére a labdát, de ezúttal nem indítás, hanem egyéni akció mellett döntött. Két védő közül lépett ki, a kapus mellett is elvitte a labdát, de nullszögből nem tudta a kapuba juttatni. Szép jelenet volt. Akárcsak Gyömbér lövése, ami pár centivel szállt a felső kapufa fölé.

A 17. percben egy kis szögletet követően Cukic emelt a kapu elé, a hosszún érkező Pölöskey pedig a hosszú alsóba csúsztatott (1-0).

A középkezdést követően szinte azonnal egy gyors ellentámadás végén Pölöskey gurított be laposan középre, a felfutó Böde pedig kapásból a bal alsóba lőtt (2-0).


A 20. perc környékén egy rövid időre átjött a térfelünkre a Soroksár. Ekkor egy balról elvégzett, sorfalon megpattanó lövés a kapufánkon csattant.

A 27. percben Gyömbér indította Pölöskeyt, akit csak szabálytalanul tudtak megállítani a tizenhatoson belül. A büntetőt Cukic higgadtan gurította a bal alsó sarokba (3-0).

A 32. minutumban Jovanovic kissé túl önzetlenül a tizenhatos vonalánál lövés helyett passzolt, de a kilépő Somalia már nem tudta a kapus mellett elrúgni a labdát, mivel az ellenfél játékosa remekül védte a szöget.

Már csak öt perc volt hátra az első félidőből, amikor Somalia fejelt egy remek jobb oldali Fülöp-beadást a jobb alsó sarok mellé, majd pár pillanattal később egy szép levételt követően Pölöskey lőtt ballal a bal oldali kapufa mellé.

A játékrész egy Martin Klein fejessel zárult, a szünetre háromgólos előnnyel vonulhattunk.

II. félidő

A második félidő egy Somalia átlövéssel és egy Pölöskey-fejessel indult.

A 49. percben Pölöskey játszott össze gyönyörűen Somaliával, amit követően utóbbi ziccerben vezethette rá a kapusra a labdát, és higgadtan a bal alsóba helyezett (4-0).

Az utóbbi percekben Martin Klein több veszélyes fejest is megeresztett. Az első félidőhöz hasonlóan Böde ezúttal is egyéni akcióra vállalkozott. Lefutotta védőjét, majd jobbról, a tizenhatos környékéről átemelte a kimozduló kapust - a labda a kapufát érintve hagyta el a játékteret...

A 72. percben a Soroksár Mészáros szabadrúgásgóljával szépített (4-1).

A vendéggólt követően kissé leült a meccs, de a 80. percben egy jobb oldali szögletet követően Martin Klein tisztán maradt, és kíméletlenül a kapu bal oldalába fejelt (5-1).

A meccs utolsó periódusában is akadtak helyzetek: Somaliát az ötösön belül szerelték az utolsó pillanatban, míg Böde két életveszélyes lövést is megeresztett. A közönség tapssal díjazta új igazolásunk bivalyerős kísérleteit.

A mérkőzés egy csodálatos Somalia-fejessel zárult. Csapatunk 5-1-re győzött, folytatás 15 órakor a Dunaújváros ellen.

Felkészülés mérkőzés
FTC-Soroksár 5-1 (3-0)
Nézőszám: 500
FTC: Jova - Fülöp, Otten, Klein, Sváb - Gyömbér, Cukic - Jovanovic, Böde, Somalia - Pölöskey P.
G.: Pölöskey P. (17.), Böde (19.), Cukic (28., 11-esből), Somalia (49.), Klein (80.) ill. Mészáros A. (72.)