FTC-Steaua 2-1

2013. január 23., szerda 17:36 | 5 éve 11 hónapja 23 napja 20 órája 41 perce
Csapatunk 2-1-es győzelmet aratott a Steaua Bucuresti felett, így megnyerte az Impact Cup-ot - KÉPGALÉRIÁVAL FRISSÍTVE!
FTC-Steaua 2-1
FTC-Steaua Bucuresti 2-1

A mérkőzést megelőzően

A Dinamo Kijev legyőzését, valamint a Basel elleni döntetlent követően csapatunk az Impact Cup "döntőjében" a Steaua Bucuresti ellen lép pályára. Ricardo Moniz délelőtt a torna fináléjától függetlenül edzést vezényelt a játékosoknak, akik a nem kevés munka miatt továbbra sem érezhetik magukat túlságosan frissnek.

Csapatunk gond nélkül megérkezett a találkozó helyszínére, ahol tökéletes futballidő várja a bukaresti és a magyar együttest.

A sorozat mai másik mérkőzésén a Dinamo Kijev 1-0-s győzelmet aratott a Basel felett, így a svájciak a negyedik, az ukránok a harmadik helyen végeztek, míg a mieink az első helyért játszhatnak a Steaua ellen.

I. félidő

A mieink fehérben, a románok halvány kékben léptek pályára, a találkozót csapatunk kezdte. A két gárda mezének a színe igencsak hasonlít egymásra. A klubok egyébként előzetesen megegyeztek abban, hogy ki, milyen felsőben játszik majd, a román együttes azonban nem a korábban megadott mezben futott ki a pályára.

Az első komolyabb helyzet a Steaua előtt adódott: Lusescu vette át a labdát mellel, majd 12 méterrel kevéssel lőtt Jova kapuja mellé.

A 10. percben előbb Jenner beadásai okoztak kisebb zavart, majd Jovanovic lőtt 30 méterről fölé.

Nem sokkal később Chipciu lépett ki teljesen üresen, rávezette Jovára a labdát, majd kapusunk fölött a hálóba lőtt, 0-1.

Kis híján sikerült az egyenlítés. Otten csapott le egy labdára a jobb oldalt, majd a kint álló Stanca felett kapura emelt, kísérlete azonban a jobb kapufáról kijött.

A 25. percben már sikerült a gólszerzés. Cukic baloldali lövése pattant meg, így a labda éppen a hosszún érkező Somaliához került, aki laposan a kapuba lőtt, 1-1.

Szinte azonnal megfordíthattuk volna az összecsapást. Cukic lépett ki szépen, majd önzetlenül - ám kicsit pontatlanul - a mellette futó Bödéhez passzolt, aki hiába lőtt az üres kapu felé, az egyik román védő az utolsó pillanatban megmentette csapatát a kapott góltól.

A 39. percben Cukic baloldali, középre tekert szabadrúgása után Gyömbér fejelt nem sokkal a jobb felső mellé.

Az igen parázs hangulatú mérkőzés első félideje 1-1-es döntetlennel ért véget.

II. félidő

A románok több helyen is változtattak, a mieinknél nem volt újabb csere, de néhány perccel a szünet előtt Peric beállt Jenner helyére.

Tanase próbálkozott 22 méterről, Jova magabiztosan fogta a lapos kísérletet.

Az 51. percben felpörögtek az események. Az egyik oldalt Somalia lőtt 11 méterről, a románok kapusa lábbal, bravúrral védett. A mi kapunk előtt Nikolic lépett ki nagy helyzetben, Jova azonban szépen lelopta a támadó lábáról a labdát, így hatástalanította a lehetőséget.

Nem sokkal később Peric ívelt Böde fejére, aki centiméterekkel tévesztette el a jobb felső sarkot.

A 60. percben megszereztük a vezetést: Böde fejelte le emberét egy felívelés után, így Cukic csaphatott le a labdára a tizenhatoson belül, és közelről a kapuba passzolt, 2-1.

A 66. minutumban remek összjáték után került lövőhelyzetbe Jovanovic, aki a rövidet vette célba, Cojocaru azonban védeni tudott.

Emberelőnybe került csapatunk: Nikolic rántotta le, majd gázolt át Cukicon, amiért a Steaua játékosát kiállították. Ezúttal - ellentétben a Basel-meccsel - a kiállított játékos helyére nem állhatott be másik futballista.

Jova nagy bravúrja kellett ahhoz, hogy megmaradjon az előnyünk. Chipciu lőtt kapásból, hat méterről, a román kísérlet ráadásul megpattant Jovanovicon , kapusunk azonban így is védeni tudott.

Újabb gól nem született, így csapatunk 2-1-es győzelmet aratott, és hét ponttal megnyerte az Impact Cup-ot.

Impact Cup, felkészülési mérkőzés
Végeredmény
FTC-Steaua Bucuresti 2-1 (1-1)
FTC:
Jova - Jovanovic, Besic (Batik, 86.), Fell, Sváb - Otten, Cukic - Jenner (Peric, 43.), Gyömbér, Somalia - Böde
Steaua Bucuresti: Stanca (Cojocaru, 46.) - Rapa, Szukala, Pintilii, Chipciu - Latovlevici, Chiriches, Rusescu, Bourceanu - Popa, Nikolic
Sárga: Szukala (38.), Parvulesku (52.), Pintilii (60.), Chipciu (69.), Somalia (82.)
Piros: Nikolic 67.)
G.: Somalia (25.), Cukic (60.) ill. Chipciu (18.)