FTC-Szekszárd 4-1

2013. június 29., szombat 15:17 | 5 éve 7 hónapja 22 napja 15 órája 30 perce
Csapatunk háromgólos sikert aratott első felkészülési mérkőzésén.
FTC-Szekszárd 4-1
FTC-Szekszárd 4-1

Labdarúgó-csapatunk első felkészülési mérkőzésén a Szekszárdot fogadja a Puskás Ferenc Stadionban. A mieinknél pályára lép egy szerb próbajátékos is, Mario Maslac, aki az előző idényben a Borac Cacak együttesében szerepelt. Érdekesség, hogy ennél a klubnál együtt nevelkedett Aleksandar Alempijevic-csel.

I. félidő

Csapatunk zöld-fehérben, a vendégek sárga-feketében léptek pályára, mi kezdtük a mérkőzést.

Józsi jobboldali szöglete után fejelték ki a szekszárdiak a labdát, amelyet Jenner kapásból, nem sokkal lőtt a kapu jobb felső sarka fölé. Holland futballistánk fél perccel később ismét lőhetett, ezúttal azonban Steinbach kezébe emelt.

A 10. percben Józsi jobboldali szabadrúgása után Gyömbér fejelt a hosszú oldalról középre, ám Steinbach kapus résen volt és megszerezte a labdát.

Cukic lőhetett 16 méterről, ám kísérlete fölé ment. Szinte folyamatosan a szekszárdi térfélen folyik a játék.

A 12. percben megszereztük a vezetést: Böde csinált remek lövőcselt a tizenhatos vonalánál, majd kapura tüzelt, kísérletét azonban blokkolták. A labda így Cukichoz került, aki 8 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 1-0.

Nem sokkal később újra eredményesek voltunk: Böde lépett ki szépen, majd 13 méterről, magabiztosan a bal alsóba lőtt, 2-0.

A 21. percben érkezett az első szekszárdi kapura lövés. Fejes emelését Kunsági könnyedén fogta meg.

Cukic passza után Jenner lőtt a bal oldalról a bal alsó sarokba, ám les miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot. Alig pár másodperccel később azonban holland játékosunk mégis betalált. Steinbach ugyanis nagyon rosszul végezte el a szabadrúgást, amelyet követően Jennerhez került a labda, és 10 méterről a kapuba lőtt, 3-0.


Jenner volt ismét aktív. Szépen lépett ki, majd két védőt is megbolondított, néhány méterről azonban fölé bombázott.

A 43. percben Cukic került nagy helyzetbe, szerb középpályásunk Steinbach mellett akarta elgurítani a labdát, de a szekszárdi kapus nagyot mentett.

A mieink 3-0-s vezetéssel mehettek a szünetre.

II. félidő

Ricardo Moniz szinte sort cserélt a szünetben.

Azonnal folytattuk a gólszerzést: Busai 13 méterről a jobb sarokba lőtt, 4-0.

Vezetőedzőnk, Ricardo Moniz - ezúttal zöld melegítőfelsőjében - a pálya mellől adja az utasításokat játékosainknak.

A második játékrészben is a mieink birtokolják a labdát, de a gólon kívül komolyabb történés nem volt a szekszárdi kapu előtt.

Nehéz kapott jó indítást a jobb szélen, középre tette Popgeorgievnek a labdát, aki jó helyzetből lőhetett, ám blokkolták kísérletét.

Ezt követően Batik 28 méteres szabadrúgás-bombája ment centikkel a léc fölé.

Busai szabálytalankodott a tizenhatoson belül, így tizenegyeshez jutott a Szekszárd. Hencz erősen a kapu bal oldalába lőtt, 4-1.

Elek ugorhatott ki, próbajátékosunk a kijövő kapus mellett már csak elpöckölni tudta a labdát, amely nem sokkal gurult el a jobb kapufa mellett.

Újabb gól nem született, így csapatunk 4-1-es győzelmet aratott első felkészülési mérkőzésén.

Végeredmény
Felkészülési mérkőzés
FTC-Szekszárd 4-1 (3-0)
FTC: Kunsági (Rigó, 46.) - Jovanovic (Popgeorgiev, 46.), Maslac (Batik, 46.), Gyömbér, Bönig (Birtalan, 46.) - Cukic (Nagy D., 46.), Józsi (Busai, 46.) - Alempijevic (Nehéz, 46.), Somalia, Jenner (Nagy Á., 46.) - Böde (Elek R., 46.)
Szekszárd: Steinbach - Nánási, Márton, Dobra, Pulcz, Rátkai, Kuklis, Temuulen, Czinkon, Feil, Fejes
G.: Cukic (12.), Böde (18.), Jenner (27.), Busai (48.), ill. Hencz (75.)