FTC-SZTK 3-0

2012. július 21., szombat 10:00 | 6 éve 6 hónapja 29 napja 6 órája 9 perce
Csapatunk háromgólos győzelmet aratott a Szigetszentmiklós ellen - VIDEÓ!
FTC-SZTK 3-0

A mérkőzést megelőzően

Csapatunk a felkészülés finisébe érkezett, a mai nap folyamán két edzőmérkőzést játszunk. Délelőtt a Szigetszentmiklós , délután a BKV Előre (15.00) látogat az Albert Stadionban – az első találkozót a centerpályán, a másodikat a 3-as edzőpályán tartják meg.

Az SZTK elleni mérkőzést a helyszínen tekintette meg első fordulóbeli ellenfelünk (KTE) két szakmai vezetője, Török László, valamint Szabó István.

I. félidő

A mieink tiszta fehérben, a vendégek sárga-feketében léptek pályára, a mérkőzést a Ferencváros kezdte.

Már a második percben nagy helyzet alakult ki: Pölöskeyt ugratták ki a tizenhatoson belül balról, de csatárunk a kifutó kapus mellett már nem tudta ellőni a labdát. Alempijevic becsúszva visszaszerezte a játékszert, ami Pölöskeyhez pattant, de a játékvezető les miatt a sípjába fújt.

Az 5. percben ismét Pölöskey került helyzetbe, de az ellenfél kapusa hárítani tudott, majd az első negyedóra végén egy szögletet követően Alempijevic kanalazta a labdát a kapu felé - a kapus ismét védett.

Nem sokkal később újra szerb középpályásunk jelentkezett: Aleksandar ezúttal egy távoli lövéssel okozott veszélyt az SZTK kapuja előtt.

A 20. perc környékén ellenfelünk két kontrából eljutott a kapuing, de csak az első akciót zárta lövés, akkor Jovának nem kellett védenie, a labda fél méterrel elkerülte a kapunkat. Ezt követően szinte azonnal Jovanovic tört be jobbról a tizenhatoson belülre, a védők szorításában a bal alsó felé lőtt - a kapus ezúttal is hárított.

A 27. percben Böde ugratta ki egy forintos labdával a bal oldalon meglóduló Hakolát, aki 15 méterről a bal alsó sarok mellé lőtt.

A 35. percben Böde fordult le két emberről, 17 méterről megeresztett lövését még blokkolták - a védő kidőlt... -, de visszapattant hozzá a labda, amit követően okosan a kissé kint álló kapus fölött a kapu bal oldalába lőtt/emelt. (1-0)

Két perccel később Alempijevic ugratta ki Cukicot, aki lefutotta védőjét, majd a tizenhatoson belül a kimozduló kapus mellett külsővel elpörgette a labdát (2-0)

A félidő hajrájában egy szögletről kipattanó labdát Hakola elemi erővel a felső lécre bombázott, majd a következő akció végén Pölöske gurított a jobb oldali kapufa mellét alig pár centivel...

A félidő zárásaként Alempijevic éles beadásáról Klein maradt le centikkel. A szünetre 2-0-s vezetéssel vonulhatott csapatunk.

II. félidő

Az újrakezdést követő első percekben Pölöskey ívelt át a hosszúra egy labdát Alempijevichez, aki előbb megcsinált egy cselt, majd a jobb alsó felé lőtt, de a kapus hárított.

Az 55. minutumban Klein lőtt nem sokkal a jobb oldali kapufa mellé 19 méterről egy szabadrúgást. Az ellenakció végén - egy szögletet követően - Jovanovic a gólvonalról mentett.

Élvezetes a meccs: Cukic tanári labdájával Böde lépett ki, de a kapusba lőtte a labdát, nem sokkal később Sváb ívelt szépen Alempijevichez, akinek kísérletét ugyancsak hárította a kapus. A következő akcióból Cukic cselezte ki a fél Szigetszentmiklóst, de a lövésre már nem maradt ereje, így a kapusnak már nem okozott gondot a hárítás.

Szinte egy perccel később Hakola gurított Pölöskeyhez, akinek beleértek lövésébe, így a labda a kapu mellé perdült. A közönség egy perccel később ismét tapsolhatott: Hakola cseleit követően Alempijevichez passzolt, aki 15 méterről a kapu fölé lőtt.

A félidő felénél Klein fejelt közelről a kapus kezébe, majd Sváb lőtt a tizenhatos sarkáról a jobb alsó mellé.

A 76. percben Pölöskey verekedte át magát három védőn, majd erőből a bal alsóba lőtt (3-0).

Az utolsó percekben már kevesebb helyzet alakult ki, a mieink megérdemelt 3-0-s győzelmet arattak.


Felkészülési mérkőzés
FTC-SZTK 3-0 (2-0)
Nézőszám: 400
FTC: Jova - Jovanovic, Otten, Klein, Sváb - Cukic, Gyömbér - Alempijevic, Böde (Nyilasi, 61.), Hakola - Pölöskey
G.: Böde (35.), Cukic (37.), Pölöskey (76.)