FTC-Vasas 1-0

2012. július 18., szerda 14:37 | 6 éve 7 hónapja 1 napja 2 órája 19 perce
Csapatunk egygólos győzelmet aratott az angyalföldiek elleni felkészülési mérkőzésen.
FTC-Vasas 1-0
Felkészülési mérkőzés: FTC-Vasas 1-0

A mérkőzést megelőzően

Détári Lajos csapata ma délután újabb felkészülési mérkőzést játszott, az ellenfél ezúttal a másodosztályú Vasas volt. Ahogy az eddigi, úgy a mai találkozóra is szurkolói kártyával, valamint az utánpótlást támogató karszalaggal lehetett belépni.

A karszalag bevétele jó helyre kerül, az eddigi bevételből már 600 darab edzőmezt tudtak vásárolni az utánpótlás csapatok (részletek ITT).
Köszönjük!

I. félidő

A mieink tiszta fehérben, a vendégek piros-kékben léptek pályára. Détári Lajos a kezdőcsapatba jelölte a próbajátékon levő montenegrói Bozo Markovicot.

Az első pár percben nem alakult ki nagyobb helyzet, a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a játékot mi irányítottuk. A 8. percben Beliczky lőtt a kapuba, de a játékvezető szerint lesről, így a találat nem érvényes.

Az első negyedóra végén a vendégek egy átlövéssel veszélyeztettek, míg csapatunkból Orosz eresztett meg egy bal alsó felé tartó ígéretes szabadrúgást, de a Vasas kapusa hárított.

A 18. percben Orosz tekert be fantasztikusan a kapu elé egy szögletet, Grúz kiharcolta magának a helyet és a hosszúba juttatta a labdát (1-0).

Csapatunk végig a Vasas térfelén tartózkodott, a 26. percben Orosz beadását Beliczky fejelte a jobb alsó sarok mellé.

A 30. percben egy egyéni akció végén Hakola lőtte telibe a jobb oldali kapufát, a kipattanót Orosz nem találta el rendesen, így nem sikerült a hálóba juttatni a labdát.

Nem sokkal később Orosz lőtt centikkel a kapu fölé, majd Alempijevic veszélyeztetett egy távoli kísérlettel.

A félidő zárásaként ismét Orosz villant meg, de lövését hárították. 1-0-s előnnyel vonulhatott csapatunk a szünetre.

II. félidő

A szünetben Détári Lajos négy poszton változtatott. Az újrakezdést követő első percekben Gárdos lőtt a bal alsó mellé.

Továbbra is a Vasas oldalán zajlott a játék. Az 55. perc környékén Birtalan lőtt ígéretesen kapura, de a kapus a léc fölé tudta paskolni a labdát. Beliczky már a hálóba emelt, de a játékvezető les miatt ismét érvénytelenítette a találatot.

A 65. perctől kezdve kissé leült a meccs. A kezdeményezést továbbra sem engedtük ki a kezünkből, de a helyzetek száma lecsökkent.

A következő nagy helyzetre a 80. percig kellett várni. Ekkor Birtalan lőtt 19 méterről a bal oldali kapufára egy szabadrúgást.

A találkozó 1-0-s győzelemmel ért véget.

Felkészülési mérkőzés
FTC-Vasas 1-0 (1-0)
Nézőszám: 600
FTC: Ranilovic (Kunsági) - Fülöp (Gárdos), Grúz, Batik, Sváb (Pölöskei II) - Orosz (Nyilasi), Alempijevic, Józsi, Beliczky - Hakola (Birtalan), Markovic
G.: Grúz (18.)