FTC-Vasas 1-1

2018. május 12., szombat 18:25 | 6 hónapja 29 napja -1 órája 12 perce
Labdarúgócsapatunk a hajrában esett gólok után 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Vasassal, így visszacsúszott a tabella második helyére.
FTC-Vasas 1-1

A mérkőzést megelőzően

Listavezető labdarúgócsapatunk az NB I 30. fordulójában a Vasast fogadja a Groupama Arénában.

A találkozó előtt vezetőedzőnk, Thomas Doll, a góllövőlistát vezető Varga Roland és az első NB I-es találatát éppen a Vasas ellen szerző Lovrencsics Balázs is elmondta véleményét.

A találkozó előtt úszó és férfi torna szakosztályunk mutatkozik be szurkolóinknak a családi szektor alatt.

Megvannak a kezdőcsapatok!

Thomas Doll a Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Leandro, Sternberg - Spirovski, Nagy D. - Varga R., Paintsil, Amadou - Böde kezdőcsapatot küldi a pályára.

A Vasas a Nagy G. - James, Benes, Ristevski - , Murka, Vida, Burmeister, Hangya - Ádám M., Gaál, Barczi összeállításban kezdi a találkozót.

Kellemes idő, derült ég és 23 Celsius-fok várja a játékosokat a Groupama Arénában.

A Ferencváros kezdte a mérkőzést.

I. félidő

A 6. percben jött el a találkozó első nagy helyzete: Varga Roland végezhetett el szabadrúgást a vendégtérfél közepéről, balról, jól ívelt a kapu elé, az érkező Böde azonban kevéssel mellé fejelt.

Két perccel később ismét a mieink veszélyeztettek: Paintsil tört be a tizenhatoson belülre a jobb oldalon, az alapvonalról tette volna vissza a labdát, azonban a védők szögletre mentettek.

Nem csökken a nyomás a Vasas kapuja előtt: Paintsil újabb cselei után Nagy Dominik kapta a labdát háttal a kapunak, a tizenegyespont magasságában, majd gyönyörűen, sarokkal tette tovább Vargának, aki egy igazítás után lőtt, azonban a vendégvédők ezt is blokkolni tudták.

Nem tudott felszabadítani a vendégcsapat, Amadouhoz került a labda a bal oldalon, aki becselezte magát a tizenhatoson belülre, majd kevéssel fölé lőtt.

Két perc alatt hatalmas tűzijáték volt a vendégkapu előtt! A gól azonban egyelőre még elmaradt.

15 perc telt el a találkozóból, folyamatos nyomás alatt tartjuk a vendégek kapuját.

Spirovski lőtt a tizenhatoson kívülről, lapos, középre tartó labdáját azonban magabiztosan fogta Nagy Gergely.

A 18. percben Lovrencsics Gergő is lövéssel próbálkozott távolról, a lapos lövés azonban a kapu jobb oldala mellett hagyta el a játékteret.

Egy perccel később a meccs eddigi talán legnagyobb helyzetét láthatta a közönség: Leandro hozta fel a labdát a bal oldalon, laposan középre tette a tizenhatos vonalán helyezkedő Bödének, aki lövésre készítette le a második hullámban érkező Paintsilnek, ghánai támadónk pedig a rá jellemző módon okos csavarással vette célba a bal felső sarkot, Nagy Gergely a levegőben úszva tornázta szögletre a próbálkozást. Nem sok hiányzott!

A 23. percben némi szerencsével veszélyeztettünk: Nagy Dominik tört be hatalmas lendülettel a büntetőterületre, ám hosszan tolta meg a labdát, a vendégek védője azonban felszabadítás helyett játékosunkat találta telibe, akiről a labda kevéssel pattant a kapu bal oldala mellé.

Két perccel később Lovrencsics Gergő remek jobb oldali beadása Amadou érintésével a középen érkező Nagy Dominik elé került, aki azonban hatalmas helyzetben mellé lőtt...

A 28. percben ismét közel jártunk a gólhoz: Varga Roland lőhetett szabadrúgást ígéretes helyről, húsz méterre a kaputól, kissé balról, ám a sorfalat találta telibe, a lepattanó azonban Nagy Dominikhez került, aki középről laposan centikkel lőtt a bal kapufa mellé.

Harminc perc telt el a találkozóból, szinte egykapuzunk, azonban a hőn áhított vezető találat sajnos még nem született meg.

A 33. percben Lovrencsics Gergő sárga lapot kap, miután egy hosszan átvett labdát becsúszva próbált megmenteni, ütközött ellenfelével, a játékvezető pedig némileg szigorúan döntött.

A 35. percig kellett várni a Vasas első veszélyes helyzetére a találkozón: Ádám Martin végezhetett el szabadrúgást az alapvonal közeléből, a jobb oldalról, azonban lapos centerezése szögletre pattant, a sarokrúgást követően pedig felszabadítottunk.

Két perccel később pedig már újra a mieink veszélyeztettek: Varga Roland állhatott oda egy újabb szabadrúgáshoz, harminc méterre a kaputól, a bal oldalról, beívelésére ismét Böde érkezett, a kapu bal sarka felé tartó labdát azonban Nagy Gergely újabb bravúros vetődéssel kiütötte. Bátran kijelenthetjük, hogy kapusa tartja meccsben a vendégcsapatot.

A 38. percben ismét eljutott a térfelünkre a Vasas, Ádám ívelhetett középre jobbról egy szabadrúgást, a tizenhatos előterében pedig Andó-Szabó játékvezető hazai szabálytalanságot látott, így nagyon veszélyes helyről, 17 méterről, középről jöhetett újabb szabadrúgással a piros-kék csapat. Ehhez Gaál állt oda, ám lövése a sorfalról szögletre pattant.

Egy jobb oldali vendégakció végén az előrehúzódó James jutott labdához a tizenhatoson belül, háttal a kapunak, majd lekészítette lövésre Burmeisternek, azonban a lapos, gyenge próbálkozást Dibusz könnyedén összeszedte.

A 45. percben némi szerencsével került Spirovski elé a labda, aki a tizenhatoson belülről, kissé balról nagy erővel jócskán fölé lőtt.

Az első játékrész végén egy perc a ráadás.

Véget ért az első félidő.

A második játékrészt a Vasas kezdte.

II. félidő

A vendégek cseréltek a szünetben: Murka helyén Egerszegi folytatta.

Öt perc telt el a második félidőből, amikor a vendégek mestere ismét cserélt: Burmeister helyén Vogyicska lépett pályára.

Az 52. percben Joseph Paintsil gyönyörű szólót mutatott be, szélsebesen húzott el a jobb szélen, betört a tizenhatoson belülre, majd laposan lőtt, centikkel a jobb sarok mellé.

Három perccel később Varga Rolanddal szemben szabálytalanok a tizenhatos előterében, így 17 méterről, kissé jobbról jöhettünk szabadrúgással. Ezúttal Leandro próbálkozott, ám a sorfal a labda útját állta.

Böde fordulhatott volna kapura, azonban átvétele közben a játékvezető les miatt megállította az akciót. Határeset volt...

Amadou kapott labdát a jobb szélen, az alapvonal mellett gyönyörű csellel verte meg védőjét, azonban lapos centerezésébe ezúttal is bele tudtak érni.

A 64. percben Thomas Doll is kihasználja első cserelehetőségét: Amadou helyén Lovrencsics Balázs folytatja.

Két perccel később érkezik a Vasas utolsó cseréje: Ádám helyén Pavlov a pályán.

Ennél már nem lehetünk közelebb a gólhoz... A 73. percben Paintsil kapott labdát a bal oldalon, újabb remek szólóval vezette keresztbe, egyre közelebb került a kapuhoz, majd a tizenhatos előteréből jobbal lőtt, a labda a jobb kapufáról vágódott vissza, a kipattanót pedig Böde nem találta el.

Spirovskival szemben szabálytalan James, így huszonöt méterre a kaputól, középről jöhetünk szabadrúgással. Ismét Varga Roland, ismét megpattan, ismét szöglet...

Ritka pillanat a mérkőzésen: a Vasas átlátogat a hazai térfélre. Ha pedig már ott járt, Vida gondolt egyet és jó harmincról lövéssel próbálkozott, jócskán mellé.

A 78. percben Hangya szabálytalan Vargával szemben, sárga lapot kap érte.

Három perccel később újabb hazai csere, Böde helyére Georgijevic érkezik a hajrára.

Egerszegi marad lenn a pályán, az esetet elnézve némileg indokolatlanul hosszú ápolás következett ezután, mire a játékos elhagyta a játékteret, és ott folytatódott az elsősegély...

A 85. percben jött a mieink utolsó cseréje: Spirovski helyére Bőle érkezett.

Megint ott lehetett volna... Varga-Georgijevic összjáték végén előbbi kerül nagyon közel a lövéshez, ám ebbe is belevetődnek...

A szögletet Blazic fejeli közelről kapura, Nagy elképesztő mozdulattal üti ki a léc alól...

GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL, OTT VAAAAAAN!!!!! BLAZIC! Az újabb Varga-szöglet is remek, Leandro fejeli kapura, Nagy ismét hatalmasat véd vetődve, a kipattanót pedig Miha Blazic közvetlen közelről elvetődve a hálóba fejeli! 1-0!

Böde a kispadról kapott sárga lapot a gól ünneplése közben.

Négy perc a ráadás.

A Vasas mindent egy lapra feltéve érkezik meg a kapunk elé, hatalmas a kavarodás, de sikerül felszabadítani.

A térfelünk közepén Nagy Dominik és Barczi akad össze, tömegjelenet alakul ki, miután Vida csúnyán felrúgta Bőlét.

Vida és Leandro is sárga lapot kap.

Hihetetlen, egyenlít a Vasas... A 94. percben Hangya végez el szabadrúgást, James lefejeli a labdát Egerszegi elé, aki a védőink között a jobb sarokba vágja a labdát... 1-1

Véget ért a mérkőzés.


NB I, 30. forduló
FTC-Vasas 1-1 (0-0)
FTC: Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Leandro, Sternberg - Spirovski (Bőle, 85.), Nagy D. - Varga R., Paintsil, Amadou (Lovrencsics B., 64.) - Böde (Georgijevic, 81.)
Vasas: Nagy G. - James, Benes, Ristevski - , Murka (Egerszegi, a szünetben), Vida, Burmeister (Vogyicska, 51.), Hangya - Ádám M., (Pavlov, 66.) Gaál, Barczi
Gól: Blazic (90.), illetve Egerszegi (94.)
Sárga lap: Lovrencsics G. (33.), Böde (90.), Leandro (93.), illetve Hangya (78.), Vida (93.)