FTC-Vasas 5-2

2017. szeptember 9., szombat 15:42 | 10 hónapja 7 napja 2 órája 59 perce
NB I-es labdarúgó-csapatunk háromgólos győzelmet aratott az angyalföldiek ellen.
FTC-Vasas 5-2

A mérkőzést megelőzően

Az NB I 8. fordulójában labdarúgó-csapatunk a Vasast fogadja hazai pályán. A mérkőzést megelőzően Dibusz Dénes, valamint Thomas Doll is elmondta véleményét az összecsapással kapcsolatosan.Thomas Doll kihírdette kezdőcsapatát, amelyben az új igazolásaink közül Paintsil, valamint Spirovski is a kezdőcsapatban kapott helyet!

I. félidő

A mieink zöld-fehérben, a vendégek piros-kékben lépnek pályára. A találkozót a Vasas kezdte.

A 2. percben Varga adott középre jobbról szépen, középen Böde kiválóan helyezkedett, belecsúsztatott a labdába, de a jobb alsó felé tartó kísérletet Kamenar védte. Nem sokkal később újabb bonyodalom akadt a Vasas ötösén belül, aminek végén a játékvezető kapustámadás miatt kifelé fújt.

Gorriaran sarkalt vissza egy labdát a 9. percben a jobb oldalon a felfutó Varga elé, aki levitte az alapvonalig a játékszert, majd középre adott, de Kamenar vetődve hárított - Varga már kintről adta vissza a labdát, így kirúgással jöhetett a Vasas.

A 14. percben egy megpattanó labda pont Kulcsár elé került, aki 17 méterről, kapásból kapunk bal oldalába lőtt (0-1).

Három perccel később a Vasas egy kontrát vezetett, ami végén Berecz indította a bal oldalon Remilit, aki lőni akart, de védőink blokkoltak.

A 26. percben Paintsil cikázott métereken át a védőkön keresztül, már jócskán a tizenhatoson belül járt, amikor Amadounak tolta tovább a labdát - ő viszont lesen volt, így oda lett az ígéretes lehetőség.

Két perccel később Gorriaran indította a jobb oldalon Vargát, akinek középre ívelt labdáját a védők szögletre mentettek. A pontrúgást Böde lefejelte Gorrarannak, aki kapásból a kapu fölé lőtt.

A 32. percben egyenlítettünk! Böde estében remekül ugratta ki Paintsilt, aki rávezette a kapusra a labdát, majd mellette a hálóba lőtt (1-1)!

Két perccel később Varga adott középre laposan a jobb oldalról, Paintsil megelőzte védőjét, de már csak a kapu mellé tudott lőni.

Öt perc van hátra a félidőből, igyekszünk stabilan védekezni, és a Vasas térfelén tartani a labdát, egyelőre Paintsil és Amadou gyorsasága okozza a legtöbb gondot a Vasasnak.

A 43. percben Pedroso kapott sárga lapot.

A 44. percben Berecz lőtt kapunk jobb oldala mellé laposan, jócskán, 21 méterről.

Vége az első félidőnek.

II. félidő

Csere nélkül folytatódott a második félidő.

A 49. percben Böde rázta le magáról Manjrekart, középre lőtte a labdát, de a Vasas légiósa még bele tudott érni - a labda kétszer is megpattant a felső lécen, mielőtt elhagyta a játékteret.

Az 55. percben Spirovski lőtt 27 méterről a Vasas kapujának jobb felső sarka fölé másfél méterrel.

Két perccel később Varga vett át egy labdát a kaputól 24 méterre, majd a jobb alsót vette célba: pattogós lövése nem talált kaput.

Egy ívelés Leandróról Gaál elé pattant, Dibusz kint állt a kapujából, Otigba nem tudott blokkolni, a Vasas támadója így a hálónkba emelt (1-2).

A 62. percben Paintsil kapott egy indítást a jobb oldalon, aki Varga elé tálalt, szélsőnk betört az ötösig, majd éles szögből kilőtte a jobb alsót (2-2)!

A 67. percben Amadou helyén Botka Endre.

A 72. percben Varga ívelte át balra a labdát, Lovrencsics Gergő egyből fejelt, Kamenar fogta.

A 73. percben Szivacski megkapta a második sárga lapját, így kiállították.

A 77. percben Gorriaran helyén Priskin Tamás!

Három perccel később egy bal oldali akció végén Lovrencsics Gergő cselezte magát lövőhelyzetbe, a szélről, 14 méterről lőtt a bal alsó mellé nem sokkal. Szép megmozdulás volt!

A 82. percben egy bal oldali támadás végén Lovrencsics adott középre, Böde átlépte a labdát, mert érkezett Varga, aki a kapu bal oldalába lőtt (3-2)! Vezetünk!

Egy perccel később Berecz életerős lövését Dibusz hatalmas bravúrral, vetődve hárította.

A 84. percben Priskin kapott labdát a tizenhatosnál, lerázta a védőjét, majd a kapu bal alsó sarkába lőtt (4-2)!

A 86. percben Böde helyére Rui Pedro érkezett.

A 88. percben Varga tekerte rá szögletből, Kamenar résen volt. Nem sokkal később Botka lőtt kapura 30 méterről, nem talált kaput.

Egy perc volt hátra a rendes játékidőből, amikor Lovrencsics ment el a bal szélen, Priskinhez passzolt, aki Paintsil elé tálalt, fiatal légiósunk a bal felső fölé tekert.

4 perc hosszabbítás lesz.

A legvégén a játékvezető még befújt egy büntetőt, Manjekar buktatta Vargát, a tizenegyest a sértett kíméletlenül a hálóba lőtte (5-2)!

Vége a mérkőzésnek, 5-2-re győztünk!NB I, 8. forduló
FTC-Vasas 5-2 (1-1)
FTC: Dibusz - Lovrencsics, Leandro, Otigba, Pedroso - Gorriaran (Priskin, 77.), Spirovski - Varga R., Paintsil, Amadou (Botka, 67.) - Böde (Rui Pedro, 86.)
Vasas: Kamenar - Hangya, Ristevski, Burmeister, Szivacski - Vida, Manjrekar - Berecz, Gaál (Vaskó, 77.), Remili (Vogyicska, 75.) - Kulcsár T. (Vergos, 63.)
Sárga: Pedroso (43.), Ristevski (53.), Hangya (55.), Szivacski (71., 73.)
Piros: Szivacski (73.)
G.: Paintsil (32.), Varga R. (62., 82., 94., a harmadikat 11-esből), Priskin (84.) ill. Kulcsár T. (14.), Gaál (61.)