FTC-Veszprém 1-2

2012. július 4., szerda 16:45 | 6 éve 7 hónapja 16 napja 14 órája 33 perce
Csapatunk egygólos vereséget szenvedett a nyári felkészülés első tesztmérkőzésén.
FTC-Veszprém 1-2
Felkészülési mérkőzés: FTC-Veszprém 1-2

A mérkőzést megelőzően

A nyári felkészülés első edzőmérkőzését az NB II-es Veszprém ellen kezdte meg csapatunk. A találkozóra a 3-as edzőpályán került sor, Détári Lajos kihirdette a kezdőcsapatot, amelyben Cukic, Böde és Gyömbér is helyet kapott. A csapatkapitányi karszalagot Otten kapta meg.

A találkozóra szurkolói kártyával, és egy 200 Ft-ba kerülő, a Fradi utánpótlását támogató karszalaggal lehetett bejutni. A karszalagot a klub alkalmazottain kívül természetesen a játékosok is megvásárolták, sőt, labdarúgóink a karszalaggal a kezükön léptek pályára.

I. félidő

A mieink tiszta fehérben, a Veszprém piros-kékben lépett pályára, a találkozót a vendégek kezdték.

Az első tíz percben nagy arányban birtokoltuk a labdát, és két helyzetet dolgoztunk ki: előbb Somalia lőtt távolról, majd Jovanovic lapos beadása okozott veszélyt az ellenfél kapuja előtt.

A folytatásban már a veszprémiek is eljutottak a kapunkig: Ranilovicnak egy veszélyes lövést kellett hárítania. A válasz sem maradt el: Gyömbér lőtt 20 méterről a bal oldali kapufa mellé.

Az ivószünet után leült a mérkőzés, a mezőnyjátékon kívül egy félmagas Pölöskey-lövést jegyezhettünk fel.

A félidő hajrájában egy jobb oldali beadást Hevesi-Tóth lőtt a kapunkba (0-1). Az újrakezdést követően azonnal egyenlíthettünk volna, de Hakola lövését hárította az ellenfél kapusa, míg Pölöskey közelről a kapu fölé lőtte a labdát.

A félidő egy Gyömbér-lövéssel és 1-0-s veszprémi vezetéssel zárult.

II. félidő

A fordulást követően szerencsére hamar kiegyenlítettünk: Hakola jobb oldali beadását Gyömbér fejelte a hálóba (1-1).

A vendégek nem illetődöttek meg a kapott góltól, és egy szögletet követően az ellenfél újra vezetést szerzett (1-2). A találatot Homma szerezte.

A 60. percben Détári Lajos teljes sort cserélt. A friss erő jól jött, a játék megélénkült, több helyzetet is kidolgoztunk, sőt, Beliczky révén betaláltunk, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt.

A második játékrész ivószünetéig Fülöp és Orosz is megeresztett egy-egy veszélyes lövést. Ez a tendencia a találkozó utolsó periódusában sem változott, a mieink több veszélyes átlövést is bemutattak, de hol az ellenfél kapusa hárított bravúrral, hol az irányzékkal akadt gond. Ettől függetlenül a drukkerek többször is tapssal jutalmazták a főként fiatalokra épülő csapat játékát, próbálkozásait.

A hátralevő percekben már nem változott az eredmény, a Veszprém 2-1-re győzött.Végeredmény
Felkészülési mérkőzés
FTC-Veszprém 1-2
Nézőszám: 562
FTC: Ranilovic (Kunsági) - Jovanovic, Klein, Otten, Sváb - Hakola, Cukic, Gyömbér - Somalia, Böde, Pölöskey
FTC, 60. pertől: Kunsági - Pölöskei II., Grúz, Batik, Fülöp - Gárdos, Nyilasi, Józsi, Orosz - Beliczky, Máté
G.: Gyömbér ill. Hevesi-Tóth, Homma