FTC-Videoton 0-1

2013. április 28., vasárnap 13:42 | 5 éve 9 hónapja 22 napja 2 órája 57 perce
Csapatunk 1-0-s vereséget szenvedett a Videotontól.
FTC-Videoton 0-1
FTC-Videoton - NB I

A mérkőzést megelőzően

Labdarúgó-csapatunk a hétközi Ligakupa-siker után ezúttal a bajnokságban találkozik a Videotonnal. A 16:30 órakor kezdődő mérkőzést a Puskás Ferenc Stadionban rendezik. Ricardo Moniz vezetőedző ezúttal is a kezdőbe jelölte Philipp Böniget, Leonardót és Stanley Aborah-t is.

I. félidő

A mieink zöld-fehérben, a vendégek tiszta pirosban léptek pályára. A találkozót a Videoton kezdte.

Nagyon rosszul kezdődött a mérkőzés. Kovács I. ugratta ki a jobb oldalt meglógó Torghellét, aki 10 méterről a hosszú sarokba gurított, 0-1.

Együttesünk is hamar veszélyeztetett, Aborah 22 méterről lőtt szabadrúgásból nem sokkal fölé.

A 11. percben egy balról középreívelt szabadrúgás csúszott az egyik fehérvári játékos fejéről kevéssel a bal kapufa mellé.

Rövid időn belül kétszer is egyenlíthettünk volna. Előbb Besic kiváló bombáját tornászta ki nagy bravúrral Bozovic, majd az ezt követő szögletből Aborah fejelt hatalmas helyzetben mellé.

Bönig beadása után Bödére estek rá a tizenhatoson belül, Kassai azonban nem látott szabálytalanságot. Majd szögletből sikerült veszélyeztetnünk, Somalia 11 méteres lövése Bozovicon is túljutott, ám a gólvonalról tisztázott az egyik vendégvédő. Ez is hatalmas lehetőség volt.

A 24. percben Böde ugratta ki Jennert, aki 14 méterről, jobb oldalról lőhetett, a labda a jobb sarok mellett hagyta el a pályát.

Böde verte meg egy az egyben az emberét, majd megiramodott Bozovic kapuja felé, a Vidi kapusa azonban kijött a kapujából és lábbal mentett.

Leonardo szerzett labdát, majd kapura tört, brazil támadónk önzetlenül középre passzolt Bödéhez, aki rosszul találta el a labdát és ziccerben fölé tüzelt.

Ismét Leonardo ugrott ki ziccerben, a lövésnél azonban rosszul találta el a labdát, így újabb óriási lehetőség maradt ki.

Rengeteg nagy helyzetet dolgoztunk ki, egyelőre nem sikerült betalálni, így 1-0-s vendégvezetéssel mehettek a szünetre a csapatok.

II. félidő

A szünetben Vladan Cukic helyére Aleksandar Alempijevic érkezett.

Az 52. percben Jenner szögletét Aborah csúsztatta meg középen, a hosszún érkező Gyömbér kapásból lőtt, de Bozovic jókor volt jó helyen, így védeni tudott.

Aborah csapott be remekül két védőt a baloldalon, majd középreadott, ám Vinícius tisztázott az érkező Böde elől.

A 77. percben Nikolics vett át egy labdát a tizenhatoson belül, majd egyből lőtt, Jova bravúrral tornászta ki a kísérletet.

A 88. percben Jenner 25 méteres szabadrúgása ment centikkel mellé.

A hajrában Jenner harcolt meg egy labdáért a szögletzászlónál, holland légiósunk szabálytalankodott, amiért Kassai kiállította őt.

Nem sikerült megszereznünk az egyenlítőgólt, így 1-0-s vereséget szenvedtünk.

Végeredmény
NB I, 25. forduló
FTC-Videoton 0-1 (0-1)
Nézőszám: 10128
FTC: Jova - Somalia, Gyömbér (Klein, 87.), Besic, Bönig - Józsi, Cukic (Alempijevic, 46.) - Aborah (Orosz, 90.), Leonardo, Jenner - Böde
Videoton: Bozovic - Brachi, Vinícius, Juhász, Szolnoki - Vitor Gomes, Mitrovic - Gyurcsó (Stopira, 85.), Kovács I., Álvarez (Paraiba, 57.) - Torghelle (Nikolics, 75.)
Sárga: Álvarez (10.), Torghelle (65.), Juhász (69.), Aborah (79.), Szolnoki (79.)
Piros: Jenner (90.)
G.: Torghelle (1.)