Groupama Aréna

2014. július 2., szerda 15:04 | 4 éve 7 hónapja 17 napja 21 órája 43 perce
A Groupama Garancia Biztosító 7 évre szóló szerződést írt alá az új stadiont üzemeltető LUSS Kft.-vel.
Groupama Aréna

A Groupama Garancia Biztosító 7 évre szóló szerződést írt alá a stadiont üzemeltető Lagardére Unlimited Stadium Solutions Kft.-vel, az új FTC-stadion névadó szponzorációs tevékenységéről. A biztosítótársaság 2014 júliusától a stadion névadó szponzora, illetve a csapat exkluzív partnereként továbbra is elkötelezetten támogatja a zöld-fehér gárdát. Az új stadion hivatalos neve Groupama Aréna lesz.

A Groupama Garancia Biztosító széleskörű szponzorációs tevékenységén belül már 2011 óta gyémántfokozatú támogatója a Ferencvárosi Torna Clubnak.

- Hisszük, hogy a Groupama Garancia Biztosító többéves aktivitása a sport és futball terén bizonyítékul szolgálhat arra, hogy névadó támogatóként egyedülálló és kiváló szórakozási lehetőséget biztosítsunk a családoknak és a sportok szerelmeseinek - mondta Yann Ménétrier, a Groupama Garancia Biztosító vezérigazgatója.

AZ FTC büszke arra, hogy Európa egyik legmodernebb futball arénájában játszhatja mérkőzéseit. A zöld-fehér klub a „legek stadionjában” szeretné minden tekintetben a legjobban kiszolgálni szurkolóit.

- Bízunk benne, hogy az új stadionnal nemcsak Európa legkorszerűbb helyszínét tudjuk garantálni a látogatóknak, hanem egy egyedülállóan megbízható és komfortos szórakozási lehetőségét tudunk biztosítani a szurkolóknak. Ide bárki bátran hívhatja családtagjait is - mondta Kubatov Gábor, az FTC elnöke.

Az FTC elnöke továbbá a névadó szerződés egy nagyon fontos pontjáról is beszélt.

- Van a Groupama Garanciával egy közös célunk, ez pedig a kirekesztés elleni küzdelem – folytatta Kubatov Gábor. – A Ferencvárosi Torna Club három éve elkötelezett a kirekesztés elleni harcban. A szerződést úgy kötöttük meg, hogy ilyen megnyilvánulások esetén a biztosító felmondhatja a megállapodást. Felmerül a kérdés, hogy mi lesz az Albert névvel? Fontos tudni, hogy a mostani döntést az Albert családdal leegyeztetve hoztuk meg, az elnökség egyhangúan szavazta meg, és az FTC Baráti Kör támogatását is magunk mögött tudjuk. A stadion előtt áll egy még le nem leplezett Albert-szobor, de a stadion melletti út is a „Császárról” lett elnevezve, valamint szeretnénk, ha az aréna körüli parkot is róla nevezhetnénk el.

Szekeres Tamás, a Lagardére Unlimited Stadium Solutions (LUSS) Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy a Groupama Aréna esetében nem csak egy futballstadionról, hanem egy modern koncert- és rendezvényhelyszínről is beszélünk.

- A feltételek mindehhez adottak, hiszen a stadion építése befejeződött, amelyről a hazai és nemzetközi közönség augusztus 10-én, a Chelsea elleni mérkőzésen győződhet meg testközelből - mondta Szekeres Tamás.

A LUSS Kft. ügyvezető igazgatója azt is kifejtette, hogy a jegyek és bérletek értékesítése jó ütemben halad, az első két hét alatt több mint 4000 bérlet talált gazdára.