Győr-FTC 1-0

2013. május 12., vasárnap 18:20 | 5 éve 9 hónapja 6 napja 21 órája 29 perce
Csapatunk egygólos vereséget szenvedett az ETO otthonában.
Győr-FTC 1-0
Győr-FTC

A mérkőzést megelőzően

Csapatunk ma délután a Győr otthonába látogat. Ricardo Moniz kihirdette a kezdőcsapatát, amelyben ezúttal helyet kapott Vladan Cukic és Quenten Martinus is.

I. félidő

A mieink zöld-fehérben, a hazaiak tiszta zöldben léptek pályára, a mérkőzést a győriek kezdték.

A 6. percben kétszer is veszélyeztettünk: előbb Böde lépett el szépen az emberétől, ám az utolsó pillanatban szerelték, majd Cukic 14 méteres lökete ment alig mellé.

Nem sokkal később Martinus csapta be az emberét nagyon csúnyán a bal oldalon, majd kiválóan középre ívelt, Böde 8 méterről lefelé fejelte a labdát, Stevanovic azonban bravúrral védett.

A 13. percben Somalia jobb oldalról leadott kísérlete ment nem sokkal a bal alsó mellé.

Ismét centikkel maradtunk el a góltól. Böde lőtt laposan, 13 méterről a bal alsó mellé.

Jovának a 25. percben kellett először nagyobbat mentenie, miután Kronaveter távoli szabadrúgása veszélyesen pattant, kapusunk azonban a helyén volt.

Újabb Fradi-helyzet: ezúttal Cukic távoli, lapos lövését ütötte ki Stevanovic. Ezután már a győri kapus eszén is túljártunk, és bevettük az ellenfél kapuját, ám les miatt a játékvezetők szabadrúgást ítéltek kifelé.

Az első félidőben nem született gól, így 0-0-s döntetlennel mehettek szünetre a csapatok.

II. félidő


A szünetben a győriek kettőt cseréltek.

A játékrész első helyzetét Varga Roland hagyta ki - az ETO támadója ziccerben hibázott...

Az 59. percben Alempijevicről fordult le ellenfele a tizenhatoson belül, majd elesett. A játékvezető tizenegyest ítélt, és piros lapot adott. A büntetőt Völgyi értékesítette (1-0).

Nem sokkal később a játékvezető második sárga lappal kiállította Völgyi Dánielt.

Hosszú perceken keresztül nyomtak a győriek, de a 72. percben kiszabadultunk a szorításból. Ekkor Besic lőtt 19 méterről a bal alsó kapufára - nagyon kevesen múlott...

A 79. percben Strestik szabálytalankodott kíméletlenül Leonardóval szemben - a játékvezető azonnali pirossal kiállította az ETO játékosát. Brazil játékosunkat sérülés miatt le is kellett cserélni...

A 84. percben Gyömbér kanalazott a kapu felé egy lecsorgó labdát, de a kisalföldiek kapusa a helyén volt. Az utolsó percekben Böde lőtt estében a bal alsó mellé.

A mérkőzés utolsó pillanataiban a győri csapat hősiesen védekezett a saját térfelén.

A Győr 1-0-ra győzött, és nemcsak a mérkőzést, hanem a magyar bajnokságot is megnyerte.


NB I, 27. forduló
Győr-FTC 1-0 (0-0)
Győr: Stevanovic (Molnár P., 46.) - Völgyi, Lipták, Svec, Takács Á. - Kamber, Pátkai, Trajkovic (Dinjar, 65.) - Varga R., Kronaveter (Andric, 46.), Strestik
FTC: Jova - Alempijevic, Besic, Gyömbér, Bönig (Sváb, 56.) - Józsi, Cukic - Martinus (Peric, 62.), Leonardo (Ionescu, 82.), Somalia - Böde
Sárga: Völgyi (33., 62.), Besic (50.), Cukic (69.), Böde (87.)
Piros: Alempijevic (59.), Völgyi (62.), Strestik (79.)
G.: Völgyi (60., 11-esből)