Hiányzott a szenvedély

2017. november 25., szombat 22:16 | 1 éve 2 hónapja 24 napja 17 órája 37 perce
Vezetőedzőnk, Thomas Doll értékelte a Haladás ellen 2-1-re elveszített bajnoki mérkőzést.
Hiányzott a szenvedély

Mint arról ITT beszámoltunk, labdarúgó-csapatunk 2-1-re kikapott a Szombathelyi Haladás vendégeként az NB I 17. fordulójában. A mérkőzés után vezetőedzőnk, Thomas Doll értékelte a látottakat.

„Szeretnék gratulálni a Haladásnak a megérdemelt győzelméhez. Gyakorlatilag mindent megtettünk azért, hogy ma itt egy igazi ünnep legyen. Csalódott vagyok a teljesítményünk miatt. A Haladás nagyobb szívvel és szenvedéllyel játszott, emiatt pedig el vagyok keseredve. Egy kicsit azért is mérges vagyok, mert néhány játékosom megpróbált elbújni, amikor keményebbé vált a találkozó. Ha megnézzük a meccset, túlnyomó részt a középpályán játszottunk, de az előre játékban nem volt erő, elég lendület, ezen a nedves pályán nehéz volt egy szabadrúgást kiharcolni az ellenfél kapuja előtt. Ez is mutatta, hogy sokan félénken játszottak ma nálunk. Szép stadionban játszottunk, jó volt a hangulat, mi pedig három órát utaztunk és a végén egy ilyen meccset láttunk. Ez fáj és szomorú vagyok” – mondta Thomas Doll vezetőedző.

Vezetőedzőnk a kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a félidőben mit kért a játékosaitól.

„Nem kezdtük jól a mérkőzést, a Haladás a jobb oldalon több veszélyes támadást is vezetett, mielőtt megszületett volna az első gól. Gyakorlatilag csak futottunk az események után és az ilyen helyzetekben egyértelmű, hogy gól lesz. Ezt követően váratlanul kiegyenlítettünk; a második félidőben pedig domináltunk, sokat birtokoltuk a labdát, de hiányzott a szenvedély, a szív. Több játékosom nem kérte a labdát, nem játszott keményen, nem mozogtak az üres területekre, hanem csak a középpályán játszadoztak. Amit ma elől produkáltunk, azzal nem lehet mérkőzést nyerni. A múlt héten a Paks ellen sem játszottunk jól, nagyon sok dolgot pedig a szőnyeg alá seprünk az eredmény miatt. Többet kell dolgozni. A tabella sereghajtójánál jártunk, ők harcoltak a túlélésért, de ha ez nálunk hiányzik, akkor nem lehet nyerni. Néha nem is olyan jó, ha nyolc-kilenc mérkőzést megnyer egymás után egy csapat, mert akkor mindenki úgy szaladgál, hogy bárkit meg tudnak verni. Aztán itt játszunk Szombathelyen és el kellene jutnunk a fájdalmunk tűréshatáráig egy ilyen kemény mérkőzésen. Megnézem, hogy a jövő héten ki, hogyan edz majd és ki léphet majd pályára a Videoton elleni rangadón„ – tette hozzá Thomas Doll.

Thomas Doll Hajnal Tamás visszatéréséről és Gera Zoltán állapotáról is beszélt.

„Örülök, hogy Tamás visszatért, hosszú ideje edzett már velünk. A középpályán jól játszott, jól hajtotta végre a feladatát. A játékosok helyezkedésével nem volt probléma, nem ezen ment el a mérkőzés, Tamás pedig jó munkát végzett. Gera Zoltán már felhúzta a cipőjét, elkezdett futni, edzéseken részt venni. Fiatal, gyorsan gyógyul, remélhetőleg januárban visszatérhet” – zárta a sajtótájékoztatót vezetőedzőnk.