Jó úton

2017. február 16., csütörtök 16:02 | 1 éve 4 hónapja 3 napja 23 órája 20 perce
A megújult Fradi applikáción exkluzív interjút olvashatnak a Ferencváros U16-os csapatának szakembereivel, Horváth Rolanddal és Horváth Ádámmal.
Jó úton

Egyre több fiatal labdarúgó kopogtat a felnőtt csapat öltözőjénél. Legutóbb az U17-es csapat szakembereivel beszélgettünk a fiatalokról, most pedig az U16-os együttes edzőpárosát, Horváth Roland vezetőedzőt és Horváth Ádám másodedzőt kérdeztük az utánpótlással kapcsolatosan.

- Mi az edzői filozófiátok?

Horváth Roland: A labdarúgásról alkotott véleményünk összecseng Ádámmal. Nagyon kedveljük a támadó futballt, rövid passzos, kombinatív szellemben. Szeretjük, ha a csapataink dominálnak a mérkőzéseken.

Horváth Ádám: Van egy elvárás a szakmai vezetéstől az irányunkban, és ez összevág a mi filozófiánkkal is. Nyilván ezért is esett ránk a választásuk.

- Milyen játékosállomány áll a rendelkezésetekre az U16-os csapatnál?

Horváth Roland: Nagyon jó gárdát kaptunk. Több korosztályos válogatott játékos szerepel a csapatban és sok olyan srác futballozik nálunk, aki később majd alkalmas lesz arra, hogy akár a Ferencváros felnőtt csapatában is futballozzon. Ezek a srácok azonban még csak 15-16 évesek és ennek az életkornak megvannak az előnyei és a hátrányai is.
Mi a negatív sajátosságokat próbáljuk lecsipkedni, és sportemberi útra tereljük őket. A mi munkánk nem csak a futballról, hanem a mindennapi nevelésről is szól.


Horváth Ádám: Fontos, hogy olyan emberek kerüljenek ki a kezünk közül, akik később, ha nem is lesznek futballisták, megállják a helyüket az életben. Nem mellesleg pedig, ha sikerül megszerettetni velük ezt a gyönyörű játékot, akkor, ha nem is válnak labdarúgókká, valószínűleg Fradi szurkolók lesznek és lehet, hogy majd a civil életükben is a Ferencváros segítségére tudnak lenni. Az a célunk, hogy olyan értékeket kapjanak tőlünk, ami egész életükben követi őket.

A teljes interjút elolvashatják a megújult Fradi applikáción, ahol további exkluzív, máshol nem elérhető tartalmakkal is várjuk szurkolóinkat! A megújult Fradi applikációról és a letöltési lehetőségekről ITT található bővebb információ.