Jön a Lokomotív

2018. február 10., szombat 0:55 | 11 hónapja 7 napja 19 órája 37 perce
Labdarúgócsapatunk a spanyolországi edzőtábor második felkészülési mérkőzésén a kétszeres orosz bajnok Lokomotív Moszkvával találkozik.
Jön a Lokomotív

A tabella élén telelő labdarúgócsapatunk a spanyolországi Cádiz mellett készül a tavaszi szezonra. Az egyhetes edzőtábor szerdai napján játszottuk első felkészülési mérkőzésünket, a helyi Cádiz ellen. A 4-0-ra megnyert találkozó összefoglalóját ITT tekintheti meg.

A második spanyolországi találkozót szombaton 16.00-tól játsszuk a gibraltári határ mellett lévő La Línea de la Concepciónban a Lokomotív Moszkva ellen.

A Lokomotív Moszkvát 1923-ban alapították, a klub színei zöld-piros. Mostani nevét azonban csak 1936-ban vette fel, a név annak köszönhető, hogy a klub a szovjet érában az Oroszországi Vasutak tulajdonában volt. Első nagy sikerüket rögtön ebben az évben érték el, amikor megnyerték a Szovjet Kupát. Ebben a sorozatban, valamint a jogutód Orosz Kupában rendkívül eredményesek, összesen kilencszer nyerték el a trófeát, legutóbb 2017-ben, így címvédők.

Ami a bajnokságot illeti, a szovjet első ligát, vagyis a másodosztályt háromszor, 1947-ben, 1964-ben és 1974-ben is megnyerték, de a közelmúltban is kijutott nekik a sikerekből, 2002-ben és 2004-ben megnyerték a Premjer Ligát, vagyis az orosz első osztályú pontvadászatot. Ezzel felülmúlták a rendszerváltás előtti éveket, hiszen akkor az ezüstérem volt a legjobb eredményük, 1959-ben.

A klub az európai porondon is többször megmérette magát, a KEK-ben 1998-ban és 1999-ben is az elődöntőig jutottak.

Jelenlegi otthonuk a Lokomotív Stadion, amely 28800 néző befogadására alkalmas. Az idei szezonban sem megy nekik rosszul, 20 forduló után vezetik a Premjer Liga tabelláját, így két európai éllovas csap össze a cádizi stadionban.

A jelenlegi keretükben számos, az európai topfutballból ismert játékos található, közülük is kiemelkedik a horvát válogatott védő, Vedran Corluka, a portugál Manuel Fernandes, a házi góllövőlistát nyolc góllal vezető Jefferson Farfán, az orosz válogatottban sokáig alapembernek számító Igor Gyenyiszov, és a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságot a fináléban szerzett góljával eldöntő Éder Lopes.

A 16.00-kor kezdődő felkészülési mérkőzésről élő szöveges tudósítást olvashatnak a fradi.hu-n, valamint a Fradi applikáción, amelyről ITT talál bővebb információt!

Felkészülési mérkőzés, Spanyolország
FTC – Lokomotív Moszkva
Február 10., szombat, 16.00
Élő szöveges közvetítés a fradi.hu-n és a Fradi applikáción!