Kevesebb hiba kell

2017. augusztus 6., vasárnap 20:29 | 1 éve 6 hónapja 14 napja 10 órája 21 perce
Thomas Doll önkritikusan értékelt a Debrecen elleni idegenbeli gólnélküli döntetlen után.
Kevesebb hiba kell

Amint arról ITT beszámoltunk, labdarúgó-csapatunk gólnélküli döntetlennel távozott a Debrecen otthonából az NB I 4. fordulójában. Thomas Doll a mérkőzést követő sajtótájékoztatón nem rejtette véka alá csalódottságát, vezetőedzőnk a tőle megszokottnál is kritikusabban fogalmazott a játék képét illetően.

„Rövidre fogom a mondandómat, mert ha mindent elmondanék, ami most kavarog bennem, az nem biztos, hogy jó lenne… Két olyan csapat játszott ma egymás ellen, amelyek között a játék képében nem volt nagy különbség. A Debrecen játéka teljesen érthető, a második pontjukat szerezték meg, küzdenek minden egyes mérkőzésen. A mi teljesítményünk azonban ma nagyon távol állt attól a profi labdarúgástól, ami elvárható, ez pedig különösen a múlt heti remek szereplésünk tükrében bántó. Azt hiszem, jobb lesz, ha ezt az egészet hagyjuk kicsit ülepedni, megbeszélem a játékosokkal, és megyünk tovább. Összességében bár nem rossz innen egy ponttal távozni, néhány játékosomnak el kell gondolkodnia. Elképesztően sok volt a kisebb-nagyobb hiba, labdavesztés, néha olyan érzésem volt a meccset nézve, mintha flippereznénk… Nem szoktam ennyire kritikus lenni, lehet, hogy elnézést kell majd kérnem néhányaktól, lehet, hogy tényleg nagyon meleg volt, de bántó, hogy lehetőségünk lett volna előrelépni a tabellán, ehelyett utaztunk ide három órát, ezért a játékért. Sajnálom ezt a mérkőzést, és elnézést kell kérnem a szurkolóktól az egész csapat nevében.”

Vezetőedzőnk arra a kérdésre, hogy a 70. percben történt büntetőgyanús szituációnál fújnia kellett-e volna a játékvezetőnek, frappáns választ adott: „Nem fújt a sípjába, márpedig általában helyesen szokott dönteni…”

Arra a felvetésre pedig, hogy miért Varga Rolandot és Priskin Tamást cserélte le a szünetben, csak annyit felelt, igazából bármelyik játékosát lecserélhette volna…

Thomas Dolltól végül azt is megkérdezték, hogyan értékeli a Videoton bravúros Európa Liga-továbbjutását annak tükrében, hogy a Ferencváros kiesése után azt nyilatkozta, ez a magyar futballvalóság, ennél több jelenleg nem várható el reálisan. Trénerünk elmondta, éppen ezért volt nem várt bravúr a fehérváriak szereplése, de gratulál nekik a szereplésükhöz, mert a nemzetközi porondon a magyar csapatok eredményes szereplése közös érdek, és legalább ennyivel sikerült az idei szezonban egy magyar csapatnak hozzájárulnia a rangsorban való előrébb lépéshez.