Legendákat köszöntöttek születésnapjuk alkalmából

2018. december 14., péntek 13:42 | 1 hónapja 3 napja 14 órája 41 perce
Az FTC Baráti Kör születésnapja alkalmából köszöntötte a 75. életévét nemrég betöltött Szűcs Lajost, valamint a hamarosan 70 éves Máté Jánost.
Legendákat köszöntöttek születésnapjuk alkalmából

Különleges eseményre érkeztek az FTC korábbi kiváló labdarúgói és más prominens személyei: az FTC Baráti Kör disznótoros vendégséggel egybekötött köszöntést szervezett a Népligeti Sportközpontba. A köszöntés apropója az volt, hogy két legendás játékos is kerek évfordulót ünnepelhet: a kétszeres magyar bajnok, VVK-döntős, a válogatottal olimpiai bajnok Szűcs Lajos a napokban töltötte be 75. életévét, míg a Magyar Kupa-győztes, KEK-döntős Máté János december 23-án lesz 70 esztendős.

Az eseményen a műtétje után lábadozó, 75. születésnapján a fradi.hu-nak is nyilatkozó Szűcs Lajos nem tudott személyesen részt venni, így ezúttal csak Máté János tudta átvenni ajándékát a Baráti Kör képviselőitől, a régi játékostársaktól, barátoktól, és a klubvezetéstől, amelyet Nyíri Zoltán ügyvezető alelnök képviselt a köszöntésen:

„Rákosi Gyula bácsi nemrég volt 80 éves, most pedig két újabb kerek évfordulót ünnepelhettünk. Olyan labdarúgókat köszönthettünk az elmúlt időszakban, akik VVK-győztesek, VVK-döntősök, KEK-döntősök voltak pályafutásuk során. Meghatározó labdarúgók voltak egy olyan korszakban, amikor a nemzetközi porondon is komoly tényező volt a Ferencváros, és még egy nem sokkal később BEK-győztes Liverpool is azzal a tervvel érkezett Budapestre, hogy minél kevesebb kapott góllal megússza a mérkőzést… Azt kívánom a Fradi-családnak, hogy jöjjön el minél hamarabb egy olyan időszak, amikor a nemzetközi kupában újra eredményeket tudunk elérni. Megtisztelő, hogy vannak még köztünk olyan emberek, akik ilyen sikereket átéltek, nagy büszkeség őket köszönteni” – mondta az esemény után Nyíri Zoltán.

A hamarosan 70 éves Máté János, aki Pécsről került a Fradiba, és tagja volt a KEK-döntőig menetelő Csikócsapatnak, sőt, továbbjutást érő gólt szerzett a Liverpool ellen, érthető módon kissé meghatódott a köszöntéstől.

„Nagyon jó érzés találkozni a régi társakkal, nagy fradistákkal. Boldog vagyok, hogy pályafutásom során volt lehetőségem a Ferencvárosban is szerepelni. Óriási megtiszteltetés volt, hogy egy ekkora egyesület hívott. Nem volt könnyű átállni az itteni életre, de amikor felkerültem Pécsről a fővárosba, nagyon gyorsan segítettek beilleszkedni a társak, így nagyon szép emlékeket szerezhettem ennél a csodálatos klubnál” – mondta az ünnepelt.

Máté János azt is elárulta, kedvenc fradista emlékei egyértelműen az 1975-ös KEK-meneteléshez köthetőek.

„Veretlenül jutottunk el egy nemzetközi kupa döntőjéig, ez azért az akkori időszakban sem volt akármilyen teljesítmény. Főleg, ha belegondolunk, a labdarúgásban egyetlen mérkőzésen szinte bármi megtörténhet, így egy kuparendszerű sorozatban ez még nagyobb szó.”

Kiválóságunk végül hozzátette, szeretné, ha a mai utódok is trófeákat nyernének.

„Tetszik a csapat játéka, nem véletlenül állnak a tabella élén. Remélem, meg tudják nyerni a bajnokságot, és nagyon örülnék neki, ha a kupában is menetelnének, mint a régi időkben.”