Mateos aláírt

2013. szeptember 2., hétfő 22:40 | 5 éve 5 hónapja 17 napja 14 órája 2 perce
David Mateos és a Ferencvárosi Torna Club 3 éves szerződést írt alá.
Mateos aláírt

A Ferencvárosi Torna Club, a Real Madrid és a királyi klub játékosa, David Mateos egy többfordulós tárgyalási sorozatot, valamint Orosz Pál és Ricardo Moniz múlt heti madridi látogatását követően a mai nap folyamán mindenben megegyezett egymással, így a spanyol labdarúgó egyesületünkhöz igazolt.

Mateos 11 éves korától kezdve a világhírű Real Madridnál nevelkedett, és folyamatosan szerepet kapott a Blancók korosztályos együtteseinél.

A többszörös spanyol utánpótlás-válogatott futballista a ranglétrán előrehaladva egészen az első csapatig verekedte magát. 2010-ben Manuel Pellegrini is számított rá a legnagyobbaknál, és bajnoki mérkőzéseken ültette kispadra a védőként és védekező középpályásként is bevethető játékost.

A debütálást azonban már napjaink egyik legkiválóbb vezetőedzőjénél, José Mourinhónál érte meg. Ráadásul nem is akárhol, hanem a Bajnokok Ligájában, az Ajax elleni, 4-0-s sikerrel végződött összecsapáson állították be csereként. Mourinho egyébként nagyon kedvelte Mateos játékát, a portugál Madridba költözése után azonnal kezdeményezte a vezetőségnél, hogy profi szerződést kössenek a futballistával, ami meg is történt. A 2010/11-es szezonban Mateos végigjátszott még egy Spanyol Kupa-találkozót is, és miután a királyiak egészen a sorozat megnyeréséig meneteltek, így a Reallal kupagyőztesnek is mondhatja magát.

Érdekesség egyébként, hogy ugyanebben a szezonban az AEK Athénnal a Görög Kupát is megnyerte Mateos - az athéni gárdát a szezon tavaszán erősítette kölcsönben.
Pellegrini és Mourinho után Mateost a szintén klasszis szakember, Carlo Ancelotti is számításba vette, miután az olasz trénert kinevezték a Real Madrid vezetőedzőjének. Ennek köszönhetően a spanyol futballista ott volt a Blancók nyári edzőtáborában, és számos felkészülési mérkőzésen pályára lépett - többek között Benzema, Di María, vagy éppen Cristiano Ronaldo mellett játszhatott.

Mateos még a néhány nappal ezelőtti, Deportivo elleni felkészülési mérkőzésen is szerepelt - Pepe helyett állt be a királyiakhoz.

A mai naptól David Mateos a Ferencvárosi Torna Club labdarúgója.

Névjegy
Név: David Mateos Ramajo
Születési idő, hely: 1987. április 22., Madrid
Poszt: védő, védekező középpályás
Korábbi klubjai: Real Madrid C (2006/07), Real Madrid B (2007-09), Real Madrid (2010/11), AEK Athén (2011 - kölcsönben), Zaragoza (2011/12 - kölcsönben), Real Madrid B (2012/13)
Sikerei: Spanyol Kupa-győztes (2011), Görög Kupa-győztes (2011)