Megérdemelt győzelem

2017. november 18., szombat 18:17 | 1 éve 3 hónapja 22 órája 21 perce
Vezetőedzőnk, Thomas Doll értékelte a Paks elleni 2-0-s győzelmünket.
Megérdemelt győzelem

Amint arról ITT beszámoltunk, labdarúgó-csapatunk idegenben 2-0-ra legyőzte a Paksot az NB I 16. fordulójában rendezett mérkőzésen. A találkozót követő sajtótájékoztatón Thomas Doll kiemelte, nagyon fontos győzelmet arattunk, hiszen Pakson egyetlen csapatnak sincs könnyű dolga.

"Ha megnézzük a helyzeteket, egyáltalán nem érdemtelen a győzelmünk. Összességében azonban nem volt egy jó mérkőzés. Mindkét oldalon nagy volt a nyugtalanság, amikor a játékosok birtokolták a labdát. A Ferencvárossal szemben mindig elvárás, hogy domináljunk a mérkőzéseken, ez viszont nem egyszerű egy olyan csapat ellen, akik beállnak védekezni. Jól kezdtünk, irányítottuk a játékot, sikerült hamar megszerezni a vezetést, ekkor azt gondoltam, hogy nyugodt mérkőzés vár ránk. Ennek azonban az ellenkezője következett be, passzívvá váltunk, nem tudtunk jól belemenni a párharcokba, átengedtük a középpályát a Paksnak. Ebben a periódusban nem nézett ki jól a játékunk, meg kell tanulnunk lazábban játszani ilyen helyzetben, pláne ha vezetünk. Nem dőlhetünk hátra, még nagyobb erővel kell támadni, meg kell mutatni, hogy meg akarjuk nyerni a meccset. A nézők azt akarják látni, hogy kombinatívan, bátran játszunk, sok a kidolgozott gólhelyzet. Természetesen az eredménnyel elégedett vagyok, fegyelmezetten hoztuk a kötelezőt, ráadásul Pakson nagyon nehéz játszani. Böde Dani sérülése miatt nagyon szomorú vagyok, azt mondta, miután lejött a pályáról, olyan érzése van, mintha megszúrták volna a combját. Ez semmi jót nem jelent, az elkövetkező hetekben valószínűleg nem számíthatunk rá."

Vezetőedzőnk kérdésre válaszolva azt is elmondta, miért volt többször is olyan szituáció a meccs során, amikor Máté Csaba irányította a játékosokat a technikai zónában állva.

"Az elmúlt napokban az edzéseken egy kicsit elment a hangom. Mindenki, aki ismer, tudja, hogy az elsőtől az utolsó percig lázasan, érzelmekkel tele irányítom a csapatomat a pálya szélén. Az orvosom viszont most azt mondta, próbáljam meg kicsit kímélni a hangszálaimat, különben nagyobb is lehet a baj, így Csaba kisegített."