Morális próbatétel

2017. augusztus 17., csütörtök 21:00 | 1 éve 6 hónapja 1 napja 19 órája 11 perce
Thomas Doll szerint csapatként küzdöttünk a Haladás ellen, és megérdemeltük a győzelmet.
Morális próbatétel

Labdarúgó-csapatunk a bajnokság 6. fordulójában 2-0-s győzelmet aratott a Haladás ellen Amadou és Böde góljaival. Német vezetőedzőnk elégedetten értékelte a mérkőzést.

- A mai meccs egy morális próbatétel volt, és ezt meglépték a srácok. Mindenki látja, hogy elég nagy nehézségeink vannak, hogy a saját játékunkat játszhassuk. Kellett valami, amitől ez sikerülhet. Sokan megítélnek minket, ilyenkor vissza kell fognunk magunkat, óvatosabbnak kell lennünk. Voltak a mai csapatban olyanok, akik tavaly az U19-ben, vagy a másodosztályban játszottak. Ha mindenki magába száll, meg fogjuk kapni a megfelelő támogatást, és össze fog állni a dolog. A szünetben kétszer kellett cserélni, Leandrót pedig már az első félidőben kellett lehozni. Így a második játékrészben többet nem cserélhettünk. Elég nehézkes lehetett volna számunkra a dolog, de minden jól ment ma. Az elmúlt időszakban hallottam olyan hangokat, hogy a játékosok ellenem játszanak, de az elmúlt hét fontos volt, és megfelelő választ adtak erre. Tudunk sikeresen együtt dolgozni, a következő időszakban megerősödve, erősebben fogunk visszatérni. Most várom, hogy némelyik játékos meggyógyuljon, és még hátha történik valami az átigazolási piacon. Az utolsó erőnkkel küzdünk, nem egyszerű így összerakni egy csapatot, bízunk benne, hogy mindenki kipiheni magát – mondta Doll.

Ezután egy újságírói kérdés a cserékről érdeklődött.

- Nem cseréltem volna, ha nem lett volna muszáj – folytatta vezetőedzőnk. – Nem veszítettem el az edzői minősítésemet. Nando feküdt a földön, kezelni kellett, Balázs rossz állapotban volt, keringési zavarai voltak, szédült, el is hányta magát a szünetben, ezért le kellett cserélni. Ezért kellett Danit és Ruit becserélni. Ha figyelembe vesszük ezeket a tényeket, még magasabbra tehetjük azt a teljesítményt, amit elért ma a csapat, összezártunk, mindenki egymásért harcolt, lehet, hogy nem érkezett meg minden passz, de ilyen körülmények között azt képviselte ez az egyesület, amit kell.